Bucureştenii tremură de frig, compania municipală de termoficare a Primăriei Capitalei îşi ia maşini de lux

Masini
Masini (Ciprian Ciucu)

În timp ce mulţi bucureşteni tremură de frig în case şi se spală cu apă rece, o companie municipală de termoficare îşi cumpără maşini de lux, acuză Ciprian Ciucu, consilier general PNL în cadrul Consiliului General al Primăriei Capitalei.

"Nu vreau să vă enervez de dimineaţă dar e bine să ştiţi pe ce se duc banii noştri atunci când nu se duc în termoficare: se duc în SUV-uri achiziţionate de compania de termoficare a Primăriei (în imagine). SUV-urile au fost achiziţionate de CM Energetica şi vor fi, probabil, transferate noii companii Termoenergetica.

Investiţii serioase în reţea nu s-au făcut deşi prima companie, Energetica (înfiinţată ilegal), transformată apoi în Termoenergetica, a primit un capital de 300 milioane de lei (!) iar actuala Termoenergetica are pe mâna 642 milioane de lei!

CET Griviţa şi CET Casa Presei Libere tot nu sunt eficientizate / modernizate iar cele două centrale promise în Aviaţiei şi Colentina, doar pe hârtie.

Voi aveţi căldură, apă caldă? Daţi mai departe", scrie, pe Facebook, Ciucu.

Ciprian Ciucu a publicat şi o fotografie cu cele 3 maşini de tip Sport Utility Vehicle (SUV) marca Hyundai, model Tucson cumpărate de Compania Municipală Energetica SA tocmai pentru a fi transferate CM Termoenergetica SA.

Potrivit Ziare.com care citează date din caietul de sarcini, maşinile achiziţionate de compania municipală de termoficare (3 maşini) au tracţiune integrală şi - potrivit caietului de sarcini al achiziţiei - volan şi scaune încălzite şi pilot automat.

Conform informaţiilor publice din SICAP, CM Energetica a cumpărat cele 3 SUV-uri de la societatea Brodmi S.R.L - singura care a participat la procedură - cu suma de 380.000 de lei (aproape 80.000 de euro). Deci fiecare maşină a costat aproape 27.000 de euro.