Bucureştenii au depus petiţie la Primăria Generală a Capitalei legat de problema traficului în zona prelungirea Ghengea

Gropi pe strazile din Capitală (Epoch Times România)
Ana Petrescu
25.02.2013

Grupul de iniţiativă civică Callatis-Drumul Taberei a pornit o campanie în cartier, în încercarea de a rezolva problema traficului pietonal şi auto din zona Prelungirea Ghencea, după intersecţia acesteia cu strada Valea Oltului spre Şoseaua de Centură, relevă b365.ro. Astfel, mai mulţi bucureşteni care locuiesc în zona menţionată mai sus au depus o petiţie la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, document ce a obţinut până acum 200 de semnături.

Delia Mihalache, membră a grupului, a declarat că "de cel puţin 10 ani strada nu are trotuare pietonale, staţiile RATB nu sunt amenajate decât cu plăcuţă indicatoare, RATB-ul are o singură linie (122), care circulă la un interval de 15 minute. În aceste condiţii, locuitorii zonei sunt nevoiţi să se deplaseze cu maşinile şi de aceea traficul la orele de vârf este infernal."

Prin urmare, locuitorii din cartier au înregistrat la Primăria Capitalei o petiţie colectivă semnată de 200 de cetăţeni din Prelungirea Ghencea, referitoare la situaţia gravă a traficului pietonal şi auto din zonă.

Bucureştenii au solicitat realizarea de trotuare pietonale asfaltate sau pavate, semnalizarea tuturor trecerilor de pietoni, instalarea de semafoare acţionate de pietoni şi amenajarea cu platformă asfaltată şi copertină de protecţie a tuturor staţiilor RATB din zonă.

În plus, oamenii au cerut municipalităţii să considere prioritar proiectul de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea şi să aloce fondurile necesare pentru acest proiect.

Delia Mihalache, reprezentanta grupului de iniţiativă civică Callatis-Drumul Taberei va citi luni petiţia în cadrul şedinţei Consiliului General a Municipiului Bucureşti care va avea loc la sediul din Splaiul Independenţei, începând cu ora 13.00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor