BREAKING NEWS: Atac terorist la o staţie de metrou din Londra. Multe persoane rănite

Echipaje de poliţie şi serviciul de ambulanţă au ajuns rapid la staţia Parsons Green din Londra, unde a avut loc o explozie într-o garnitură de metrou. Mai multe persoane au suferit arsuri la nivelul feţei, potrivit mass mediei britanice.
Membri ai serviciilor de urgenţă lucrează lângă staţia de metrou Parsons Green din Londra, 15 septembrie 2017.
Membri ai serviciilor de urgenţă lucrează lângă staţia de metrou Parsons Green din Londra, 15 septembrie 2017. (Getty Images)

Explozia a avut loc vineri, în jurul orei locale 8:20 a.m. (0720 UTC), la staţia de metrou Parsons Green, în sud-vestul capitalei britanice.

Mass media britanică a descris incidentul, considerat acum drept un atac terorist, ca fiind o “explozie” iar utilizatorii de pe reţelele sociale au postat fotografii care arată cum echipaje de poliţie şi mai multe ambulanţe au sosit la faţa locului pentru a asista navetiştii afectaţi. Alte fotografii au surprins ceea ce părea să fie o geantă în flăcări.

Serviciul Londonez de Ambulanţă a confirmat că a ajuns la locul incidentului în cinci minute de la primele apeluri de urgenţă. Mai multe echipe de intervenţie rapidă au început să evalueze situaţia şi să trateze răniţii.

Incidentul a avut loc vineri dimineaţă, într-un moment în care numeroşi londonezi folosesc metroul pentru a ajunge la locurile de muncă. Autoritatea londoneză pentru transportul public (TfL) a declarat că a suspendat serviciile pe linia District, între staţiile Edgeware Road şi Wimbledon, dar că serviciul rămâne în stare de funcţionare pentru restul liniei.

TfL încurajează pasagerii să îşi replanifice călătoriile şi a anunţat că biletele de metrou vor fi acceptate pentru formele alternative de transport public.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe