Braşov: 200 de salariaţi ai Depoului de Locomotive au protestat câteva ore în curtea societăţii

Epoch Times România
16.01.2013

Circa 200 de angajaţi ai Depoului de Locomotive Braşov au protestat, miercuri, timp de câteva ore, în curtea depoului, fiind nemulţumiţi de întârzierea plăţii salariilor, dar şi de condiţiile de muncă.

Protestul a luat sfârşit în jurul orei 12.00, numai după ce conducerea Depoului i-a anunţat că banii de salarii au intrat în conturile societăţii, urmând ca cel mai târziu joi dimineaţă să se facă plata salariilor.

Cei circa 200 de angajaţi ai Depoului au fost singurii angajai CFR de pe raza regionalei Braşov care au luat parte la protestul naţional declanşat miercuri dimineaţă de angajaţii căilor ferate.

„Oamenii sunt foarte supăraţi, nu vor să intre la lucru până când nu îşi vor primi banii. Ei nu mai au încredere în declaraţiile şefilor şi nici în cele ale ministrului, care a spus că banii vor intra la toată lumea astăzi şi mâine. Este vorba de un protest spontan, sindicatele nu au avut nici un rol în declanşarea acestuia. Încercăm să mai vorbim cu oamenii, să vedem dacă vom reuşi să-i convingem să reia lucrul“, a declarat, în cursul dimineţii de miercuri, Romeo Aldea, liderul Sindicatului Mecanicilor şi Reparatorilor de Locomotive din Depoul Braşov.

La Depoul Braşov a ajuns, în jurul orei 10.30, şi preşedintele Federaţiei Reparatorilor de Locomotive din România, Emilian Bunescu, care a stat de vorbă cu membrii de sindicat şi cu conducerea Depoului, încercând dezamorsarea conflictului. Acesta a declarat că întârzierea plăţii salariilor nu a fost singura nemulţumire care a dus la declanşarea protestului spontan, fiind vorba de nemulţumiri care s-au acumulat în timp, în ultimii ani.

„Nemulţumirile salariale nu au fost singurele revendicări ale angajaţilor. Pe lângă acestea se adaugă şi cele referitoare la condiţile de muncă, din ce în ce mai proaste de la o zi la alta, frigul din hale, lipsa echipamentelor de protecţie, ceea ce i-a obligat să-şi cumpere singuri salopete sau bocanci de lucru şi chiar lipsa sculelor şi a pieselor de schimb. Proteste au fost la nivelul întregii Federaţii, circa 1.000 de oameni încetând lucrul la nivel naţional. Pe rând, protestele au încetat la toate depourile, ultimii care au reluat lucrul fiind angajaţii Depoului Braşov“, a spus Emilian Bunescu, liderul Federaţiei Reparatorilor de Locomotive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor