Bombonica 2.0: Oprescu, în vizorul anchetatorilor. Şi-ar fi pontat fictiv asistenta, deşi aceasta nu a lucrat la spital

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Chirurgul Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei, este din nou anchetat, au declarat surse pentru ziarul Cetăţeanul.net. După ce a fost demis din funcţia de şef al Secţiei Chirurgie 4 a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru nerespectarea regulilor instituite în starea de alertă, Oprescu este vizat de o nouă anchetă în legătură cu faptul că şi-ar fi pontat fictiv secretara.

Sursele citate au adăugat că, după demiterea lui Oprescu din funcţia de şef de secţie, a ieşit la iveală faptul că pe graficul de lucru al asistentelor medicale figura de ani de zile asistenta Mioara Ion, deşi aceasta nu desfăşurase niciodată activitate medicală pe Secţia Chirurgie 4.

Colegele Mioarei Ion au confirmat pentru Cetăţeanul.net că aceasta nu a fost niciodată prezentă, pe parcursul anilor, în serviciul de asistentă medicală, aşa a cum a fost pontată în fals pe graficul de lucru, din 2017 până în prezent.

În condiţiile în care Oprescu şi-a asumat răspunderea legală a prezenţei personalului prin semnarea pontajului şi dacă se va confirma suspiciunea privind pontarea fictivă a asistentei sale, este posibil ca ancheta să se transforme într-un dosar penal, au susţinut surse din Ministerul Sănătăţii.

Pe moment, Sorin Oprescu şi secretara sa se află în concediu medical.

Noua anchetă a fost demarată în contextul în care Oprescu a fost demis, pe data de 12 iunie, din funcţia de şef al Secţiei Chirurgie 4 a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti după ce ziarul Cetăţeanul a scris că acesta “şi-a bătut joc de regulile instituite în starea de alertă, ţinând rapoartele de gardă cu câte 25 de medici într-o sală de 35mp”.

Cel puţin patru dintre medicii înghesuiţi zilnic de Oprescu la raportul de gardă sunt suspecţi de coronavirus, după ce au intrat în contact cu un pacient infectat.

Prin urmare, Oprescu, care a fost deja condamnat în primă instanţă pentru luare de mită, ar putea fi cercetat şi pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri.