Bombă ascunsă într-o motocicletă răneşte 10 persoane în Istanbul

O explozie ce a avut loc în apropierea aeroportului Ataturk din Istanbul a provocat rănirea a cel puţin 10 persoane, a susţinut mass media turcă. Niciun grup nu şi-a asumat imediat responsabilitatea. Turcia s-a confruntat recent cu atacuri din partea rebelilor kurzi şi a Statului Islamic.
Poliţişti turci.
Poliţişti turci. (Captură Foto)
Andrei Popescu
07.10.2016

O explozie a avut loc joi în apropierea unei secţii de poliţie în districtul Yenibosna din Istanbul, la aproximativ 2 km distanţă de Aeroportului Internaţional Ataturk.

Imaginile televizate au arătat automobile distruse şi bucăţi de sticlă împrăştiate în zona unde a avut loc explozia. Martorii au declarat pentru CNN-Turk că au auzit de asemenea câteva schimburi de focuri.

O persoană a fost grav rănită în atac.

Începând cu anul trecut, Turcia a fost lovită puternic de o serie de atacuri aale militanţilor. În luna iunie, trei atacuri sinucigaşe cu bombă şi atacuri armate la aeroportul Ataturk s-au soldat cu 46 de morţi. Autorităţile turce au învinuit grupul Statul Islamic pentru acele atacuri.

Un atac desfăşurat de Statul Islamic în luna august a provocat 57 de morţi – 34 dintre ei fiind copii – la o nuntă kurdă din oraşul sud-estic Gaziantep.

Guvernul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a învinuit, de asemenea, Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) pentru orchestrarea mai multor atacuri mortale în lunile recente.

Erdogan a promis că va folosi forţa împotriva Statului Islamic şi a PKK. De altfel, armata turcă a lansat o ofensivă masivă împotriva PKK în ultimele luni în sud-estul ţării.

De asemenea, ţara a fost scena unei lovituri de stat eşuate în 15 iulie, pentru care Ankara dă vina pe clericul musulman autoexilat în SUA Fethullah Gulen. Erdogan a lansat o campanie naţională dură de suprimare a opozanţilor săi după puciul eşuat.

Implicarea armatei turceşti în ţara vecină, Siria, împotriva Statului Islamic şi campania sa împotriva rebelilor kurzi în interiorul propriilor graniţe au condus, de asemenea, la amplificarea violenţelor în unele oraşe turceşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor