Bolton către Patruşev: SUA nu va tolera amestecul în alegeri

John Bolton, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională
John Bolton, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională (AFP/Getty Images)

Consilierul de securitate naţională al preşedintelui Trump a acuzat din nou Rusia de amestec în alegeri, lucru negat din nou de aceasta.

John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump s-a adresat presei, joi, în Geneva, între sesiunile de dimineaţă şi de după amiază ale discuţiilor sale cu omologul său rus, Nikolai Patruşev, potrivit Deutsche Welle.

Este prima întâlnire de nivel înalt de la summitul Trump-Putin din Helsinki din luna iulie.

În interviul acordat agenţiei de ştiri americane AP, Bolton a afirmat că a ridicat chestiunea presupusului amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA de acum doi ani. „Am spus clar că nu tolerăm amestecul în [alegerile din] 2018 şi suntem pregătiţi să luăm măsurile necesare pentru a împiedica acest lucru”.

Bolton a mai precizat că delegaţii ruşi nu au răspuns la comentariile sale, însă ulterior a afirmat că problema amestecului în alegeri a împiedicat cele două tabere să publice o declaraţie finală comună.

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat după discuţiile de cinci ore din Geneva că nu a fost stabilită nicio dată pentru o altă întâlnire şi a negat din nou acuzaţiile privind amestecul ţării sale în alegerile americane din 2016.

Patruşev a afirmat că cele două părţi au discutat joi despre probleme legate de Siria, Ucraina, securitate cibernetică şi arme nucleare.

Bolton a declarat că s-a mai discutat şi despre Iran, Coreea de Nord şi Afganistan. În ceea ce priveşte Iranul, Bolton a precizat că prioritatea SUA este aceea de a „scoate toate forţele iraniene din Siria”, însă a recunoscut că găsirea unei soluţii nu s-a aflat pe agenda discuţiilor de joi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe