Bodu: Ciorbea, un fel de Hopa Mitică al funcţiilor publice, este propus de Ponta pentru funcţia de Avocatul Poporului

Andrei Pricopie
09.04.2014

alte articole

Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
09.04.2014

Europarlamentarul PNŢCD Sebastian Bodu s-a declarat nemulţumit de faptul că premierul Victor Ponta îl susţine pe fostul premier Victor Ciorbea, o persoană fără competenţe în domeniu, un fel de „Hopa Mitică al funcţiilor publice” pentru funcţia de Avocat al Poporului.

„Domule prim ministru Victor Ponta, aflu cu surprindere că partidul pe care îl conduceţi îl susţine pe Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al poporului după ce, săptămâna trecută numai, l-a susţinut pentru o funcţie de membru neexecutiv al board-ului Autorităţii de Supraveghere Financiară, deşi nimic din cv-ul fostului premier nu îl recomandă pentru vreuna dintre aceste funcţii. De fapt, dacă ar fi putut, Victor Ciorbea le-ar fi ocupat simultan, după modelul de el patentat: primar - premier”, i-a transmis Sebastian Bodu premierul Ponta.

Europarlamentarul a susţinut că Victor Ciorbea nu are competenţele necesare ocupării unei astfel de funcţii şi l-a comparat pe fostul premier cu „un fel de Hopa Mitică al funcţiilor publice” care s-a remarcat în cariera sa prin „şedinţe interminabile şi ineficiente, frustrarea şi limbajul public suburban”.

„În ultimii doi ani, guvernarea dvs. şi a PNL nu s-a remarcat decât prin reşaparea unor politruci cu o competenţă şi o moralitate îndoielnice, pe care i-aţi plasat în poziţii importante ale Statului Român. Victor Ciorbea este cel mai bun exemplu în acest sens. În loc să promovaţi oameni care şi-au probat competenţa în domeniul lor de activitate, dumneavoastră îl propuneţi mereu pe Victor Ciorbea, devenit un fel de Hopa Mitică al funcţiilor publice. Vă reamintesc că singurele competenţe dovedite de Victor Ciorbea în cariera publică a domniei sale sunt recordul de a ţine şedinţe interminabile şi ineficiente, frustrarea şi limbajul public suburban”, a adăugat Sebastian Bodu.

La 20 decembrie 2013 Avocatului Poporului Crişu Anastasiu şi-a dat demisia invocând „motive personale”, locul acestuia fiind ocupat interimar de Ecaterina Teodorescu, un contabil din Mehedinţi, fără studii juridice.

Miza este următoarea: Avocatul Poporului este singura instituţie care poate ataca la Curtea Constituţională o ordonanţă a Guvernului, simplă sau de urgenţă. Iar până când Parlamentul va desemna un şef al instituţiei, Ecaterina Teodorescu este singura persoană din România în măsură să facă acest lucru. Considerată a fi o apropiată a PSD, sunt slabe şanse ca vreuna din ordonanţele de urgenţă ale premierului să fie atacate la CCR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor