Boagiu: Trecerea Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei este un dezastru

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu. (www.gov.ro)
Epoch Times România
07.09.2012

Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, a declarat că trecerea metroului în administrarea Primăriei Capitalei este un adevărat dezastru, arătând că există finanţare pentru finalizarea magistralelor începute, însă Guvernul Ponta a tăiat toate fondurile necesare.

"Avem finanţare de 320 de milioane de euro. Trebuie să pornească proiectul acesta, aşa cum trebuie să pornească şi Bragadiru-Voluntari", a declarat fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu.

Tăierea fondurilor opreşte proiectul

Fostul ministru a subliniat că prin tăierea fondurilor pentru centurile ocolitoare ale Bucureştiului şi metrou, ne putem lua la revedere de la descongestionarea traficului în Capitală.

"Vă imaginaţi că Primăria nu va putea să suporte circa opt miliarde de euro - căci atât costă programul de dezvoltare a structurii reţelei metropolitane pe următorii zece ani. Sunt cam 64 de staţii noi care vor fi construite. Este pentru prima oară în istoria postdecembristă când noi construim, singuri, de la zero. Nu are de unde Primăria, doar dacă vrei să îngropi Primăria şi din nou bani pe care îi ai la dispoziţie să nu îi foloseşti", a declarat fostul ministru Boagiu.

Senatorul PDL consideră că abordarea adoptată de Guvernul Ponta este superficială. "La minister am creat Autoritatea Metropolitană. Rolul ei era să armonizeze mijloacele de transport supraterane, subterane, feroviare, astfel încât să ajungi la un sistem unic de tarifare, să ştii în orice moment - ca în orice stat civilizat - dacă se blochează metroul, să ştii ce alternative ai", a susţinut aceasta.

Guvernul a decis trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor în subordinea Primăriei Capitalei, iar Hotărârea de guvern urmează a fi aprobată în perioada următoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor