Anca Boagiu speră ca Guvernul Ponta să nu recurgă la "politici populiste"

Vicepreşedintele PDL, Anca Boagiu. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
01.05.2012

Deputatul PDL Anca Boagiu a declarat marţi că speră ca Guvernul pe care îl va forma Victor Ponta să nu recurgă la "politici populiste", pentru ca România să nu reintre în recesiune economică.

"Tot ce sper este ca politicile populiste, cu care ne-au învăţat socialiştii, să nu îşi spună cuvântul, pentru că astăzi am văzut o serie de declaraţii făcute de lideri marcanţi ai alianţei sau uniunii, Dumnezeu mai ştie ce e, adunării dintre socialişti şi liberali, în baza cărora eram ameninţaţi sau avertizaţi că toate reformele vor deveni reversibile. Este cel mai mare pericol pentru România, după eforturile pe care noi le-am făcut în ultimii trei ani şi dacă actualul guvern, încă nepus în funcţie, are astfel de gânduri, eu avertizez din start că vom avea soarta pe care, chiar astăzi am auzit-o, Spania a intrat în recesiune, noi am depăşit momentul recesiunii, am depăşit momentele grele economice", a declarat Boagiu, cu ocazia depunerii candidaturii lui Cătălin Lucian Iliescu la funcţia de primar al sectorului 2 din partea PDL.

La rândul său, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a avertizat asupra pericolului modificării scrisorii de intenţie cu FMI.

"Am văzut ce s-a întâmplat în Ungaria când Victor Orban a vrut să renunţe şi să modifice pe fond datele scrisorii de intenţie cu FMI, deci ne putem imagina că şi în România ar fi nu numai o greşeală politică majoră, dar şi un risc obiectiv de derapaj economic. Cred că domnul Ponta va şti să evite această capcană, deşi acum anunţă că vrea să se bage singur în ea. Nu ştiu în ce direcţie şi cât de ample sunt modificările vizate de domnul Ponta, dar, în orice caz, Guvernul PDL şi al Coaliţiei a avut grijă de aceşti parametri, nu s-a jucat cu focul şi a reuşit în acest fel să repună economia românească pe stabilitate şi creştere", a spus Baconschi.

În plus, Baconschi crede că este posibil ca Ponta să creeze un dezechilibru în plan intern.

"Am observat în cariera politică a domniei sale foarte multe dezechilibre. Astăzi declară una, mâine declară exact contrariul şi această formă de inconsecvenţă mă îngrijorează, dar sper că ea să fi fost valabilă doar în partitura de Opoziţie şi să înceteze în momentul în care domnul Ponta şi colegii săi socialişti îşi asumă sarcina acestui Guvern", a afirmat Baconschi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor