Bloomberg zboară în Israel, sfidând suspendarea de către SUA

Fostul primar al oraşului New York, Michael Bloomberg.
Fostul primar al oraşului New York, Michael Bloomberg. (Andrew Burton / Getty Images)

Fostul primar al New York-ului, miliardarul Michael Bloomberg, şi-a manifestat, marţi, susţinerea faţă de Israel, îmbarcându-se într-o cursă către Tel Aviv în pofida suspendării hotărâte de Agenţia Federală a Aviaţiei (FFA).

Marţi, FFA a suspendat timp de 24 de ore toate zborurile companiilor americane către aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, după ce o rachetă palestiniană a căzut în apropierea aeroportului.

Potrivit Reuters, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a apelat la secretarul de Stat american, John Kerry, cerându-i contribuie la reluarea zborurilor către Tel Aviv.

Kerry, aflat în Orientul Mijlociu alături de secretarul general al ONU, a început negocierea unui armistiţiu între israelieni şi palestinieni, încercând să oprească ofensiva militară israeliană soldată cu moartea a peste 573 palestinieni, în mare parte civili.

Pe contul său de Twitter, miliardarul evreu a indicat că se va îmbarca într-un avion al companiei israeliene El Al ”în semn de solidaritate cu israelienii şi pentru a arăta că zborurile spre şi dinspre Israel sunt sigure”.

Mai mult, Bloomberg a cerut FAA să ridice interdicţia impusă pentru protecţia cetăţenilor americani, sugerând că aceasta furnizează o ”victorie nemeritată” grupării Hamas, care se află sub asaltul armatei israeliene.

Iniţiativa miliardarului israelit îl plasează în opoziţie cu Statele Unite, în ciuda faptului că a deţinut funcţia de primar al New York-ului timp de 11 ani.

În urma mesajelor primite din partea autorităţilor de pe aeroportul Ben Gurion, compania Tarom a anulat singura cursă Bucureşti - Tel-Aviv din data de 22 iulie deoarece ”nu putea fi operată în siguranţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe