Blejnar: Nu am nicio legătură cu dosarul de evaziune fiscală instrumentat. La cine ar putea face reclamaţii

.
. (Photos.com)

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, după publicarea stenogramelor unor convorbiri pe care le-a purtat cu Băsescu şi Elena Udrea, că nu are nicio vină şi nicio legătură cu dosarul de evaziune fiscală instrumentat. El a precizat că cele 213 stenograme care au fost ataşate la dosarul său dovedesc că a respectat legea, relatează Realitatea TV.

"Apariţia acestor stenograme nu face decât să confirme încă o dată că atunci când am ocupat funcţia de preşedinte al ANAF am respectat legea, acţionând în interesul naţiunii române şi al instituţiei pe care am condus-o. Totodată, invit mass-media şi orice altă persoană interesată să analizeze cu atenţie şi obiectivitate toate cele 213 stenograme care se regăsesc la dosarul instrumentat de către DIICOT, pentru a constata cele afirmate anterior de mine, şi anume că nu am nicio legătură cu dosarul de evaziune fiscală instrumentat", a declarat Blejnar.

Fostul şef al ANAF a apreciat că procurorul care se ocupă de dosarul său, Marian Drilea, despre care se ştie că este din 2007 participant alături de Victor Ponta la raliurile auto din Campionatul Naţional al României, nu are legitimitatea necesară pentru a lansa în spaţiul public teme care pot fi folosite în bătălia politico-electorală.

Blejnar a sesizat încă din 2012 "maniera neprofesionistă" în care a fost instrumentat dosarul său de evaziune fiscală şi s-a adresat CSM şi DIICOT. Pe viitor, el intenţionează să se adreseze, dacă va fi necesar, instituţiilor internaţionale.

Şeful ANAF, alături de alte 22 de persoane, a fost trimis în judecată, pentru afaceri cu produse petroliere, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei, reprezentând TVA, şi peste 10,8 milioane de lei - accize pentru motorină.