Dosarul Blejnar: CSM îl verifică pe procurorul care a ataşat stenogramele cu Băsescu

.
. (Photos.com)

Procurorul Marian Drilea, care se ocupă de dosarul de evaziune fiscală al fostului şef ANAF Sorin Blejnar, va fi verificat de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia a fost luată după apariţia în presă a stenogramelor realizate după convorbiri telefonice între Blejnar şi Băsescu, care au fost interceptaţi în 2010.

Inspectorii CSM vor să vadă dacă procurorul Marian Drilea a respectat procedurile în momentul în care a ataşat la dosar convorbiri care nu au legătură cu cauza cercetată.

"Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor fragmente din presupuse interceptări efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, demarând verificări prealabile potrivit art. 45 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată", se arată în comunicatul CSM.

Inspecţia Judiciară a CSM a mai fost sesizată în acest dosar, de către şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, care l-a acuzat pe procurorul Marian Drilea că a dat publicităţii rechizitoriul lui Sorin Blejnar înainte ca dosarul să ajungă la instanţa de judecată.

Blejnar, alături de alte 22 de persoane, a fost trimis în judecată, pentru afaceri cu produse petroliere, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei, reprezentând TVA, şi peste 10,8 milioane de lei - accize pentru motorină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne