Black Friday vine cu reduceri spectaculoase

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Comercianţii români promit amatorilor de reduceri discount-uri spectaculoase cu ocazia Black Friday. Sărbătoarea care marchează debutul cumpărăturilor de Crăciun în SUA, marcată în fiecare an, în prima vineri după Ziua Recunoştinţei, a fost preluată prima dată în România anul trecut.

PC Garage, eMAG, Flanco şi alţi retaileri au oferit atunci clienţilor produse cu reduceri între 10% şi 80%. Succesul promoţiilor i-a determinat pe comercianţi să marcheze Black Friday şi în acest an, pe 23 noiembrie. Românii vor putea cumpăra atunci electronice, electrocasnice, dar şi alte produse la preţuri mult reduse.

“Black Friday marchează deschiderea sezonului de reducere, iar dacă anul trecut a fost un succes, anul acesta va fi senzaţional. Va fi de cinci ori mai spectaculos. Ne aşteptăm la un trafic simultan de 200.000 de oameni, iar pe întreaga zi la trei milioane de persoane . Anul trecut ne-am pregătit la un trafic simultan undeva la 50.000 de oameni şi am avut 100.000 de persoane pe site. Este o provocare pentru noi. E ca şi cum s-ar derula o lună întrega într-o singură zi” a declarat Iulian Stânciu, omul de afaceri care controlează eMAG, Flanco şi Network One Distribution.

Anul trecut, Black Friday a adus site-ului eMAG, cel mai mare magazin online de la noi, 1,1 milioane de vizitatori şi 90.000 de produse comandate în valoare de 8 milioane de euro, informează Capital, în vreme ce reţeaua de magazine Flanco a raportat pentru Black Friday 2011 încasări de 30 milioane pentru un număr de 60.000 de clienţi.

Televizoarele 27%, notebook-urile 16% şi maşinile de spălat rufe 10% au fost cele mai cerute produse în Vinerea Neagră, în România, reprezentând peste 55% din totalul vânzărilor. În total, Flanco a vândut peste 4.500 de televizoare, 2.500 de notebook-uri şi 3.000 de maşini de spălat rufe, mărcile preferate fiind Samsung, Whirlpool, Sony şi Asus. Flanco a aplicat în campania Black Friday reduceri de până la 60%, în cazul multor produse electro-IT, aşa încât preţul unui frigider a ajuns chiar la 499 de lei, în vreme ce clienţii magazinului şi-au putut cumpăra în Vinerea Neagră, maşini de spălat cu 699 de lei.

Denumirea Black Friday provine din Philadelphia, unde era folosită pentru a descrie traficul extrem de dificil creat după Ziua Recunoştinţei. Astăzi, termenului i s-au dat conotaţii economice. Comercianţii se aşteaptă în această perioadă să intre “pe negru”, adică să aibă profit, în comparaţie cu “pe roşu”, adică să fie în pierdere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie