Sondaj: Retailul viitorului va fi on-line. Magazinele fizice vor deveni showroom-uri până în 2020

(Sean Gallup / Getty Images)

Un sondaj realizat recent de Capgemini arătă că 50% dintre cumpărători consideră că până în anul 2020 vor deveni showroom-uri, în contextul în care retailul online a acaparat pieţele globale, informează publicaţia “Capital”.

Cei mai mulţi dintre cumpărători se aşteaptă ca prezenţa canalelor multiple de accesare a mărfurilor să aibă o tendinţă de creştere pe viitor, 60% dintre respondenţii globali fiind de părere că, până în anul 2014, canalele multiple de retail, ce includ web-ul, reţelele de socializare, telefoanele mobile şi unităţile fizice de desfacere, vor deveni o regulă pentru majoritatea magazinelor.

Multe dintre persoanele care au participat la sondajul de opinie realizat de curând de Capgemini au nevoie de o experienţă personalizată când fac cumpărăturile, 61% dintre aceştia fiind deschişi la ideea ca magazinele online să le urmărească obiceiul de consum pentru a accelera procesul de cumpărare pe viitor.

Un procent de 41% dintre cumpărători sunt de acord să fie identificaţi când fac cumpărături într-un magazin fizic, prin intermediul telefonului mobil.

Dintre persoanele chestionate din ţările dezvoltate 80% şi 63% dintre cei care se află în pieţe mature declară că Internetul este prima opţiune de cumpărături.

Sondajul indică o dorinţă foarte clară a cumpărătorilor de a transforma magazinele după propriile obiceiuri, 56% respondenţi precizând că ar cheltui mai mulţi bani în magazinele fizice dacă ar putea, în primă fază, să vizualizeze marfa on-line.

Un procent de 50% dintre participanţii la sondaj consideră că până în 2020, magazinele fizice vor funcţiona cu precădere ca unităţi de prezentare a mărfurilor, în care să poţi încerca produsele înainte de a le cumpăra prin canale alternative.

Pe de altă parte, 30% dintre cumpărători sunt de părere că cei mai mulţi retaileri încă nu au bine dezvoltate reţelele canalelor disponibile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie