Valoarea comerţului electronic cu plata online a crescut cu 38% în primele nouă luni

(Adam Berry/Getty Images)
Epoch Times România
08.10.2012

Volumul plăţilor online cu cardul a crescut cu 38% în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind volumul total înregistrat la nivelul anului 2011.

Astfel, conform datelor Romcard, românii au plătit online produse şi servicii în valoare de 165,8 milioane euro, platforma PayU înregistrând tranzacţii în valoare de 138,4 milioane de euro.

"În aproape şapte ani, volumul plăţilor online a crescut de la 10 milioane de euro la peste 165 milioane, păstrând constant un ritm de creştere de două cifre, chiar şi în perioadă de criză. Din datele pe care le deţinem, rată penetrării plătii online creşte într-un ritm mai lent, fiind relativ constanţa în ultimii doi ani. Acest lucru demonstrează că plată online nu mută bani din offline, ci aduce o creştere reală de venituri. Iar rolul procesatorilor este să ofere acele produse şi servicii de care comercianţii au nevoie şi care să se integreze perfect în fluxurile lor logistice şi operaţionale", a declarat Andreia Stavarache, sales & marketing manager PayU.

Aproximativ 86% dintre cumpărături au fost efectuate din România, restul tranzacţiilor provenind din alte 199 de ţări, în special din Italia, Marea Britanie, Spania, Frântă, Germania, Irlanda, Belgia şi Cipru.

"Deşi majoritatea tranzacţiilor sunt efectuate din România, observăm o creştere importantă a tranzacţiilor din anumite ţări. De exemplu, tranzacţiile din Ungaria, Polonia şi Marea Britanie au crescut cu 25%, 25% şi respectiv 21%. Acest lucru demonstrează un potenţial important de care magazinele online ar trebui să ţină cont", a declarat directorul general al Romcard, Marin Mitroi.

Conform datelor din sistemul PayU, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de magazinele online care vând cupoane de reduceri, confecţii, cadouri şi jucării. Acestea şi-au majorat vânzările (numărul de tranzacţii) cu 106%, 79%, 62% şi respectiv 47%. De asemenea, organizaţiile neguvernamentale au primit cu 87% mai multe donaţii faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Valoarea medie a coşului de cumpărături a fost de 56 euro în sistemul Romcard (67 euro în sistemul PayU).

La nivelul anumitor industrii, se remarcă o creştere semnificativă a coşului de cumpărături. Astfel, valoarea medie a unei donaţii online a crescut cu 184%, de la 35 euro la 99 euro iar coşul mediu pe segmentul confecţii s-a majorat cu 53%, de la 73 euro la 112 euro.

PayU este furnizor de soluţii eCommerce integrate, deţinut de Naspers Ltd, un grup multinaţional, cu operaţiuni în 131 de ţări în domenii că media, Internet sau eCommerce.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor