Birchall, despre recursul compensatoriu: Şmecheriile introduse de Comisia Iordache au făcut atât de mult rău

Ana Birchall
Ana Birchall (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall, recent exclusă din PSD, şi-a exprimat satisfacţia faţă de faptul că, marţi, deputaţi din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor au votat în favoarea abrogării recursului compensatoriu.

Birchall şi-a exprimat speranţa ca, miercuri, legea să fie adoptată în urma votului final, punând capăt astfel „şmecheriilor introduse de Comisia Specială Iordache”.

”Astăzi, colegii deputaţi din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor au votat în favoarea abrogării recursului compensatoriu. Mâine, legea va merge la votul final şi sper să fie adoptată astfel încât şmecheriile introduse de Comisia Specială Iordache, şi care au făcut atât de mult rău, să dispară, cel puţin pentru viitor, odată pentru totdeauna!

Românii au dreptul şi trebuie să se simtă din nou protejaţi, iar această decizie, pe care am susţinut-o din primele discuţii pe care le-am avut pe această temă, este un pas important pentru recâştigarea încrederii fiecărui român în justiţia din România!

Îi rog pe colegii din Parlamentul României să privească acest vot ca pe o readucere a justiţiei din România pe făgaşul normal şi să demonstreze că nu au participat la acele lovituri mişeleşti împotriva justiţiei”, a fost mesajul publicat pe Facebook de fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall.

Reamintim că membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor au dat, marţi, undă verde abrogării recursului compensatoriu, lege care a scos de după gratii un număr uriaş de infractori, printre care violatori, criminali, pedofili. Propunerea a fost aprobată în unanimitate, deci inclusiv de PSD.

Concret, astăzi au fost dezbătute două proiecte iniţiate de PNL şi USR, Ministerul Justiţiei venind cu o propunere de text de normă tranzitorie, arătând că acesta a fost agreat cu PNL şi USR.

Proiectul de lege va merge spre Camera Deputaţilor, care va da miercuri votul final.

Potrivit unui amendament susţinut de PNL şi USR, vor beneficia de efectele recursului compensatoriu persoanele condamnate începând cu 24 iulie 2012 şi până la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Detalii aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne