Birchall, replică la acuzaţiile lui Ciolacu: Nu sunt din categoria parlamentarilor care negociază astfel de lucruri

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall i-a dat, marţi, o replică dură preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, care şi-a exprimat recent curiozitatea cu privire la evoluţia carierei ei, sugerând că aceasta a lipsit „subit” de la şedinţa de vot a moţiunii de cenzură pentru că şi-ar fi negociat viitorul cu PNL. Cu acest prilej, Birchall îi aminteşte lui Ciolacu de o „vorbă din bătrâni” care spune „să nu mori de grija altuia” şi îi solicită acestuia să spună „când, cu cine şi pentru ce” şi-ar fi „negociat” ea prezenţa şi votul la moţiunea de cenzură, iar în caz că nu poate face asta, să îşi prezinte public scuzele.

„Înţeleg că aseară, într-o emisiune TV, domnul Marcel Ciolacu s-a arătat curios privind viitorul carierei mele. Este o vorbă din bătrâni care spune 'să nu mori de grija altuia' dar nu despre acest lucru aş vrea să scriu acum, ci despre faptul că domnul Ciolacu asuma că orice vot este negociabil şi tranzacţionat în interes personal! Domnul Ciolacu ar fi trebuit să mă cunoască suficient de bine astfel încât să ştie că NU sunt din categoria parlamentarilor care 'negociază cu şi astfel de lucruri' pentru interesul personal! Îi solicit domnului Ciolacu să spună, în regim de urgenţă, când, cu cine şi pentru ce 'am negociat' eu prezenţa şi votul meu la moţiunea de cenzură? În caz contrar aştept scuzele publice pe care cu siguranţă le datorează! Nu ştiam că domnul Ciolacu este un om curios din fire dar dacă tot este aşa curios poate ar fi bine să îşi îndrepte curiozitatea către Comisia Juridică din Camera Deputaţilor şi să îi întrebe (asumând că nu ştie) de ce proiectul de lege privind confiscarea extinsă zace în sertarele Comisiei Juridice din decembrie 2017!?? Oare de ce??”, a scris Birchall, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fostul ministru al Justiţiei adaugă că absenţa sa de la moţiunea de cenzură „nu a fost deloc subită, ci anunţată public”.

„Nu am dorit să particip la un demers care nu avea nimic de-a face cu agenda reală a românilor, tot mai mult afectaţi de pandemia Covid-19, ci mai mult cu jocurile de putere tipic dâmboviţene. Nu există nicio logică să introduci o moţiune de cenzură cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale şi doar cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, la termen. Am şi spus atunci că personal mi-aş fi dorit ca, în această perioadă, jocurile politice să fie lăsate deoparte şi toţi oamenii politici, indiferent de culoarea politică, să colaboreze constructiv, exclusiv în slujba românilor cinstiţi care aşteaptă soluţii practice, nu declaraţii politice”, a conchis Ana Birchall.

Remarcile fostului ministru vin în contextul în care, invitat la postul TV B1, liderul PSD Marcel Ciolacu a fost întrebat când şi-a dat seama că a „pierdut moţiunea”. În răspunsul său, şeful social-democraţilor a menţionat-o şi pe Ana Birchall.

Redăm dialogul dintre Ciolacu şi moderator pe această temă:

Moderator: Când v-aţi dat seama că aţi pierdut moţiunea? Eraţi foarte încrezător la un moment dat.

Ciolacu: Am avut anumite discuţii înainte şi cu UDMR, care nu erau decişi, am crezut că decizia lor va fi să voteze moţiunea. Ne luasem în calcul acest lucru, ne făcusem socotelile, şi fără UDMR aveam nr. necesar de voturi [...]. sunt şi parlamentari neafiliaţi. Acest lucru nu l-a discutat nimeni. Unii dintre ei foşti membri marcanţi ai PSD şi sub nicio formă nu am crezut de la aceştia că vor lipsi în acea zi de la vot, subit se vor îmbolnăvi sau părinţii lor se vor îmbolnăvi.

Moderator: S-au vândut aceşti parlamentari, foşti membri PSD?

Ciolacu: Nu ştiu ce înţelegi dvs. prin vândut.

Moderator: Adică vine un băiat şi spune: uită-te, îţi oferim asta, ai putea să ajungi asta.

Ciolacu: Cred că au căutat o anumită negociere în ceea ce priveşte viitorul personal.

Moderator: Şi o să-şi respecte liberalii angajamentul?

Ciolacu: Absolut niciun angajament n-o să respecte. Ştiu şi eu, ştiţi şi dvs., ei mai puţin. Chiar sunt curios să văd viitorul doamnei Ana Birchall care subit a lipsit de la...

Moderator: Păi să n-ajungă ambasador în SUA sau în Marea Britanie... Ştiţi că ea e cu statul de drept...

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne