Bijuteriile Ginei Lollobrigida vor fi licitate în scopuri caritabile

Gina Lollobrigida la 4 septembrie 2012 în Veneţia, Italia.
Gina Lollobrigida la 4 septembrie 2012 în Veneţia, Italia. (Christine Pettinger / Getty Images)
Alex Johnston
27.03.2013

Bijuteriile Ginei Lollobrigida: Bijuteriile faimoasei actriţe italiance Gina Lollobrigida vor fi vândute în scopuri caritabile. Este de aşteptat ca acestea să fie vândute pentru mai multe milioane de dolari.

Actriţa italiană Gina Lollobrigida, care a fost renumită în anii 1950 şi 1960, îşi vinde bijuteriile pentru a strânge fonduri destinate cercetărilor in domeniul celulelor stem.

"Acest lucru nu va reprezenta sfârşitul bijuteriilor, ci va fi un lucru bun, care va ajuta o cauză foarte importantă pentru mine", a declarat ea pentru Reuters marţi. "Vreau să las un suvenir al vieţii mele."

Bijuteriile ei includ cercei cu diamante şi perle realizaţi acum 50 de ani, care este de aşteptat să fie vânduţi pentru 1 milion de dolari. Colecţia include şi un inel cu diamante de 19 carate şi un colier şi o brăţară cu diamante a căror valoare este evaluată la 500 000 de dolari.

"Toate bijuteriile care urmează să fie vândute de actriţă au fost estimate la o sumă între două şi trei milioane de dolari," a declarat marţi o purtătoare de cuvânt al Sotheby pentru AFP.

Purtătoarea de cuvânt nu ştie dacă Lollobrigida, în vârstă de 85 de ani, va participa la licitaţia de la Geneva de pe 14 mai.

Lollobrigida, care a apărut în "Cele mai frumoase femei din lume" şi "Come September", a relatat că, după ce s-a retras din industria cinematografică în anii 1980, şi-a dedicat timpul sculpturii, fotojurnalismului şi muncii umanitare.

David Bennett, care conduce Sotheby din Elveţia, a declarat că bijuteriile ei sunt "o oportunitate minunată pentru colecţionari să achiziţioneze piese originale Bulgari, impregnate de magia faptului ca au aparţinut Ginei Lollobrigida."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor