Bianca Andreescu renunţă să participe la un turneu demonstrativ

Bianca este preocupată să nu ia virusul Wuhan
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Bianca Andreescu (locul 6 WTA, 20 de ani) şi-a prelungit perioada de antrenament în izolare după urmările turneului Adria Tur, respectiv după ce Djokovic, Dimitrov şi Coric s-au infectat cu COVID-19.

Faptul că Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki şi Novak Djokovic au fost confirmaţi pozitiv la testele cu noul coronavirus cu ocazia participării la Adria Tour, ce a avut loc în Serbia şi Croaţia, a pus pe gânduri mulţi jucători de tenis, astfel că sunt mai determinaţi să se protejeze de agresivul virus venit din China comunistă.

Bianca Andreescu, care urma să participe la turneul demonstrativ Credit One Bank Invitational, programat să înceapă, marţi, la Charleston, Carolina de Sud, SUA, s-a retras de la acest tureneu, fiind înlocuită de sportiva americană Caroline Dolehide.

"După o deliberare atentă cu echipa ei, Bianca a decis că a juca la un turneu demonstrativ este un pic prematur şi că va petrece acest timp continuând să-şi concentreze eforturile pe antrenamentele efectuate acasă cu echipa ei, pentru a se pregăti în vederea revenirii complete la meciuri", a anunţat agenţia Octagon, care o reprezintă candianca de origine română, citată de Eurosport.

În primele partide disputate la turneul Credit One Bank Invitational - menit să dea posibilitatea jucătorelor să intre în formă după pauza de coronavirus -Sofia Kenin a trecut de Alison Riske cu 6-1 6-1, câştigând un punct pentru echipa Peace, iar Leylah Fernandez a trecut de Emma Navarro cu 6-4 6-0, înscriind un punct pentru echipa Kindness.

Din echipa Peace fac parte: campioana de la Australian Open, Sofia Kenin (căpitanul echipei), finalista din Wimbledon, 2014, Eugenie Bouchard, Emma Navarro, Caroline Dolehide, Ajla Tomljanovic, Danielle Collins şi Jennifer Brady.

Pe lângă căpitanul Madison Keys, echipa Kindness le include pe: Amanda Anisimova, campioana US Open Sloane Stephens din 2017, Leylah Fernandez, campioana de la Australian Open din 2012-2013 Victoria Azarenka, medaliata olimpică în aur din 2016, Monica Puig, Alison Riske şi Shelby Rogers.