Berlin: Sute de manifestanţi protestează împotriva detenţiei fostului preşedinte catalan

Preşedintele catalan, Carles Puigdemont.
Preşedintele catalan, Carles Puigdemont. (Getty Images)

În capitala germană Berlin, sute de manifestanţi au înfruntat frigul şi ploaia în Duminica Paştelui, pentru a protesta împotriva detenţiei în Germania a fostului preşedinte catalan, Carles Puigdemont.

Câteva sute de persoane au mărşăluit cu bannere şi steaguri catalane, pornind de la emblematica Poartă Brandenburg.

Manifestanţii au cerut eliberarea lui Puigdemont dintr-o închisoare din oraşul Neumuenster, landul Schleswig-Holstein, unde acesta se află de aproximativ o săptămână, potrivit site-ului de ştiri Euronews.

Puigdemont a fugit din Spania în urmă cu cinci luni şi a locuit într-un exil autoimpus în Bruxelles înainte de a fi arestat la graniţa germano-daneză, pe baza unui mandat internaţional de arestare emis de un judecător spaniol.

Unul dintre manifestanţi, Xavi Urgell a condus maşina timp de 17 ore dintr-o zonă aflată în apropierea Barcelonei, pentru a se alătura protestului din Berlin.

“Suntem aici să demonstrăm, să arătăm că suntem uniţi şi că trebuie să facem înainte pasul următor, şi anume independenţa”, a afirmat el.

Puigdemont aşteaptă să afle dacă va fi deportat în Spania, unde se va confrunta cu acuzaţii de rebeliune, răzvrătire şi fraudă. Dacă va fi condamnat, el ar putea sta în spatele gratiilor până la 25 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe