Becali cere să fie eliberat. Din nou

Gigi Becali cu degetele la cap.
Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)

Gigi Becali, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, a depus la Tribunalul Constanţa, la sfârşitul acestei săptămâni, o contestaţie la executarea pedepsei, informează Prosport. Primul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 6 august.

Fostul finanţator al Stelei are de executat trei ani şi jumătate de închisoare, trei ani fiind sentinţa primită în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, iar şase luni reprezentând spor de pedeapsă în dosarul "Valiza" şi "Sechestrarea".

Becali a fost închis în perioada iunie - octombrie 2013 la Jilava, după care, la cererea sa, a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă. La aceeaşi închisoare au fost transferaţi recent şi Victor Becali, precum şi Cristi Borcea, ambii condamnaţi în dosarul Transferurilor.

De-a lungul şederii în cele două închisori, Becali a depus numeroase cereri de învoire, eliberare, eliberare condiţionată, graţiere etc., convingând inclusiv un grup de călugări de la Muntele Athos să-i ceară preşedintelui Băsescu graţierea lui.

În ultimele luni, Becali, purtând un guler cervical, a încercat să-i convingă pe magistraţii Tribunalului Constanţa să-l elibereze pentru a se opera în străinătate, afirmând că este atât de grav bolnav că ar putea paraliza. După ce judecătorii din Constanţa i-au refuzat cererea, latifundiarul s-a făcut brusc bine, căci cere să fie lăsat să muncească la Academia lui Gică Hagi, unde, afirmă surse din presă, lui Becali i s-ar fi pregătit un birou de consilier, deşi, conform contractului între Academie şi Penitenciar, Becali ar trebui să presteze doar muncă necalificată, precum tunderea gazonului etc.

De-a lungul şederii în cele două închisori, Becali a depus numeroase cereri de învoire, eliberare, eliberare condiţionată, graţiere etc.

În timp ce Gigi Becali se simte suficient de bine încât ameninţă cu CEDO dacă nu este lăsat să meargă la Hagi pentru a 'munci', Cristi Borcea acuză probleme de sănătate, fiind transferat vineri la spital.

Menţionăm că recent senatorul PC Cristina Anghel a depus un proiect de lege care prevede că deţinuţilor cu grave probleme de sănătate li se va ierta o jumătate de pedeapsă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne