Becali ameninţă conducerea penitenciarului Poarta Albă cu plângeri la CEDO

Gigi Becali cu degetele la cap.
Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)
Loredana Diacu
21.06.2014

Gigi Becali, până nu demult atât de bolnav încât cerea să fie eliberat pentru a fi operat în străinătate căci altfel ar putea paraliza, ameninţă conducerea Penitenciarului Poarta Albă cu plângeri la CEDO dacă nu este lăsat "să muncească".

Conform fanatik.ro, latifundiarul de Pipera a făcut "un scandal monstru" în penitenciar în cursul zilei de joi, ameninţând cu CEDO dacă nu i se va da voie să meargă la Academia lui Hagi de la Constanţa, unde ar trebui să muncească.

“Ce faceţi, mă, cu mine? Vă bateţi joc de mine? Voi vreţi să mă duc la CEDO şi să vă cer daune de 1 milion de euro?! După ce că am fost sancţionat aiurea, iar Tribunalul mi-a dat dreptate, de ce nu mă lăsaţi să ies la muncă? Dacă nu mă scoateţi luni la muncă, o să vedeţi că vă reclam la CEDO”, le-a transmis Becali şefilor de la Poarta Albă.

Conform avocatului lui Becali, fostul patron al Stelei ar trebui să iasă, cel târziu luni, la "muncă":

"Aşteptăm ca luni, cel mai târziu, Gigi Becali să iasă la muncă. Am înţeles că acum trebuie să se întrunească din nou o Comisie care să analizeze decizia Instanţei şi să o pună în practică. Oricum, orice i s-ar mai inventa lui Gigi Becali, nu i se mai poate interzice prea mult să iasă la muncă. Dânsul a câştigat în instanţă acest drept”, a declarat avocatul.

Conform unor surse, conducerea penitenciarului Poarta Albă i-ar fi transmis deja lui Becali că nu a sosit hotărîrea redactată prin care să se ateste că Becali a câştigat procesul cu penitenciarul de lângă Constanţa.

Potrivit contractul încheiat între Academia Gheorghe Hagi şi penitenciar, Becali ar trebui să presteze munci necalificate, precum activităţi de întreţinerea clădirilor, a spaţiilor interioare, exterioare şi a terenurilor. Surse citate de ziare.com afirmau însă, la finele lui aprilie 2014, că lui Gigi Becali i s-a pregătit un birou la Academia Hagi, el urmând a fi un consultant în cadrul şcolii de fotbal a "Regelui", ceea ce ar contraveni înţelegerii scrise între Academie şi Penitenciar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor