Becali află astăzi dacă mai merge să muncească la Academia lui Hagi

Gigi Becali cu degetele la cap.
Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)
Flori Mladin
17.06.2014

Gigi Becali află marţi dimineaţă dacă va ieşi din închisoare şi va merge să muncească din nou la Academia lui Hagi. Magistraţii de la Judecătoria Medgidia vor hotărî dacă Becali va ieşi la muncă, după ce finanţatorul Stelei a contestat deciziile Comisiei de disciplină din penitenciar.

În urma anchetei penitenciarului Poarta Albă în ce priveşte nerespectarea condiţiilor impuse în timpul permisiei de 24 de ore pe care a avut-o Becali, acesta a fost sancţionat interzicându-i-se să mai meargă la muncă până în luna septembrie.

Finanţatorul Stelei trebuia să respecte un program foarte strict, însă a ales să se plimbe cu maşina prin oraş, ca un om liber. Aproape pe tot parcursul zilei, acesta a dat declaraţii presei în diferite locuri unde se afla, însă pentru acest lucru trebuia să aibă aprobarea conducerii penitenciarului.

Gigi Becali, a ieşit din Penitenciarul Poarta Albă pe 12 mai, pentru 24 de ore.

Permisia i-a fost acordată lui Gigi Becali în urma deciziei luate în luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului, Becali fiind recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Permisia de 24 de ore i-a fost acordată lui Gigi Becali în urma deciziei luate în luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul.

Omul de afaceri execută o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare în regim deschis şi desfăşoară activităţi cotate ca "muncă necalificată" la Academia de fotbal a lui Gică Hagi din Ovidiu.

Pe 20 mai 2013, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, şi fostul şef al Statului Major General, Dumitru Cioflină. Ulterior Becali a mai primit un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor