BEC a decis anularea alegerilor în mai multe localităţi

Epoch Times România
13.06.2012

Biroul Electoral Central (BEC) a decis miercuri reluarea alegerilor de duminică, 10 iunie, pentru funcţia de primar în localităţile Moeciu (judeţul Dâmboviţa), Răsmireşti (judeţul Teleorman) şi Târnova (judeţul Arad), a declarat Marian Muhuleţ, purtătorul de cuvânt al BEC.

De asemenea, s-a mai decis repetarea alegerilor pentru funcţia de primar, dar şi pentru Consiliul Local în localităţile Curcani (judeţul Călăraşi) şi Mangalia (judeţul Constanţa).

Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei Biroului Electoral în care au fost analizate circa o sută de sesizări venite din întreaga ţară pe tema desfăşurării alegerilor locale.

Marian Muhuleţ a spus că BEC va mai avea în cursul zilei o şedinţă, pentru a analiza alte cereri sosite mai târziu.

El a afirmat că se va încerca soluţionarea acestor reclamaţii în cursul zilei.

"Dovezile depuse la dosar au fost din cele mai variate, dar toate duceau către ideea afectării rezultatului final al alegerilor. Reclamaţiile au pornit de la prelungirea votării peste ora 21,00, până la întocmirea greşită a unor procese verbale şi diferenţe foarte mici între candidaţi de primar, între două sau patru voturi. Oricum, documentaţiile vor fi afişate pe site-ul BEC integral, pentru că sunt informaţii publice", a precizat Marian Muhuleţ.

Potrivit acestuia, pentru rezultatele finale ale alegerilor locale se mai aşteaptă sosirea datelor centralizate din judeţele Prahova şi Teleorman, ele urmând să fie date publicităţii cel mai târziu joi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor