Bătaia de joc la adresa Justiţiei. Nicuşor Constantinescu, fumând, pe la terase prin New York [video]

Cătuşe
Cătuşe (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Nicuşor Constantinescu, considerat mult prea bolnav de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti pentru a reveni în ţară spre a fi judecat, şi-ar petrece convalescenţa de netransportabil grav bolnav pe la terase newyorkeze, socializând şi fumând, conform unei înregistrări video postate pe Facebook şi preluate de Realitatea.net.

Baronul de Constanţa a fost filmat relaxându-se în New York, pe terasa restaurantului Romanian Garden. Acesta face conversaţie, îşi aprinde o ţigară după care, deşi e mult prea bolnav pentru a putea urca treptele unui avion care să-l aducă în ţară, găseşte totuşi puterea să plece de la terasă pe jos.

Nicuşor Constantinescu a trimis trei seturi de documente medicale în ţară, prin care să-i convingă pe magistraţi că e bolnav, şi, finalmente, a reuşit. Deşi iniţial Magistraţii Tribunalului Bucureşti, sceptici în ceea ce priveşte autenticitatea hârtiilor medicale trimise de Constantinescu şi gravitatea stării lui, au dispus emiterea unui mandat european de arestare pe numele lui, ulterior, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis contestaţia baronului PSD faţă de arestarea preventivă.

Totodată, instanţa a stabilit că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în SUA, a stat în mod legal în afara ţării între 18 iunie şi 1 iulie, astfel încât mandatul european de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu rămâne fără obiect.

După judecarea contestaţiei, avocaţii lui Constantinescu au făcut cunoscut că acesta mai poate rămâne pe teritoriul SUA până la începutul lunii octombrie, când îi va expira viza.