Băsescu vrea demisia lui Antonescu, Ponta, Zgonea. România, un stat fără busolă

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu a cerut astăzi, la EVZ, demisia primului ministru Victor Ponta şi preşedinţilor celor două Camere ale parlamentului, Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu, anticipând însă din start răspunsul negativ. Şeful statului susţine că Ponta şi Antonescu au discutat despre Legea amnistiei şi graţierii, precum şi modificările la Codul Penal, luni, înainte de plecarea premierului la funeraliile lui Mandela.

"Domnii Antonescu, Ponta, Zgonea să demisioneze. Cei care au patronat politic acest atac la statul de drept trebuie să facă urgent un pas înapoi", a spus Băsescu, într-un interviu la B1, arătând că "aceasta este soluţia rapidă" pentru că România să nu fie, încă cel puţin o lună, până la rediscutarea Codului Penal în parlament "ca un stat fără busolă".

Şeful statului susţine că, în prezent, întrucât modificările la Codul Penal care au atras atenţia ambasadelor din cele mai importante ţări ale UE şi a SUA urmează să fie discutate de Curtea Constituţională abia pe 15 ianuarie şi apoi de parlamentari, România va fi atent monitorizată de toate cancelariile. În cazul în care Parlamentul ar menţine actuala variantă a legii care protejează demnitarii, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene de anchetele ANI şi ale DNA, Traian Băsescu consideră că există posibilitatea suspendării votului României în Consiliul European.

"Eu vă asigur că dacă nu corectăm repede vor fi consecinţe formidabile, inclusiv posibilitatea suspendării votului", a precizat Băsescu.

Ponta şi Antonescu au discutat luni Legea amnistiei şi graţierii şi modificările la Codul Penal

Traian Băsescu susţine că aranjamentul dintre Ponta şi Antonescu pentru legea amnistiei şi graţierii şi pentru modificările la Codul Penal, s-a făcut luni.

"Ponta minte. Crin Antonescu, la fel. Şi ieri a minţit când s-a făcut că dă înapoi. Au ştiut amândoi. Aranjamentul între Ponta şi Antonescu, pe legea amnistiei şi graţierii şi pe modificările la Codul Penal, s-a făcut luni, înainte de plecarea lui Ponta. Amândoi au ştiut foarte bine. Astăzi vă pot confirma că s-au înţeles amândoi ca, în timp ce Victor Ponta e la Johannesburg, aceste legi să treacă. Când au văzut că e groasă, au început să facă paşi înapoi, pe principiul "scapă cine poate". Ei s-au discreditat profund cu lovitura de stat de anul trecut, din vară. Alegerile le-au mai dat o şansă. Acum nu mai merge. Ponta, Antonescu şi Voiculescu sunt marii aranjori ai jocului", a afirmat Băsescu la B1.

"Bruxelles-ul nu a spus nimic la instalarea lor la putere după alegeri. La 70%, nu ai ce să spui. Ponta, pentru credibilizarea acestui moment, împreună cu Ministerul de Externe au stabilit sa îl izoleze pe preşedinte, nu mai face nicio vizită. Toate vizitele le face în numele premierului. L-au plimbat prin toată Europa, dar ei au crezut că au convins. De aceea şi-au imaginat că acum, după ce l-am plimbat ca pe sfintele moaşte pe plagiator prin toate cancelariile, când va da lovitura în legislaţia anticorupţie, toată lumea vă spune îl cunoaştem. Din păcate, ce nu a înţeles Ponta: în nicio cancelarie nu a fost crezut", a mai menţionat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne