Băsescu: Tratatul privind stabilitatea fiscală nu poate fi semnat fără o susţinere a partidelor parlamentare

Traian Băsescu.
Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)

Referindu-se la Tratatul privind stabilitatea fiscală, Traian Băsescu a declarat luni la întîlnirea cu formaţíunile din coaliţia de la guvernare, că nu este o urgenţă a sa, ci trebuie semnat la 1 martie la nivel european. A subliniat faptul că pentru aceasta, este nevoie de o susţinere din partea partidelor parlamentare.

"În ceea ce priveşte tratatul, vreau să fie foarte clar că nu este o urgenţă a Preşedintelui. Tratatul, dacă vom decide să îl semnăm, trebuie semnat pe 1 martie, deci peste două săptămâni, şi trebuie pregătite procedurile de semnare a tratatului, ca atare, nu mai avem prea mult până să luăm o decizie, iar tratatul nu poate fi semnat fără o susţinere a partidelor parlamentare sau măcar a majorităţii parlamentare pentru acest demers", a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele a accentut că chiar având în vedere situaţia grea din ţară datorită condiţiilor meteo, România ar trebui să ia o decizie:

"Sigur, ştiu că, în comparaţie cu situaţia oamenilor care se află în suferinţă, poate părea un subiect secundar, dar România nu mai poate întârzia procesele de luare a deciziei, dacă semnează sau nu tratatul la 1 martie 2012. Din acest punct de vedere, am discutat cu partidele politice şi propunerea pe care le-am făcut-o a fost să se semneze un protocol la nivelul tuturor partidelor parlamentare. Din câte am discutat cu partidele de opoziţie cu ocazia altor întâlniri, nu există opoziţie din acest punct de vedere, dar trebuie să avem convingerea că există măcar o majoritate parlamentară care susţine semnarea tratatului. În lipsa unui astfel de protocol, nu se poate semna tratatul la 1 martie", a subliniat Traian Băsescu.

Băsescu speră ca o decizie politică în acest sens să fie luată în timp util.

"Sper ca în timpul cel mai scurt să fie redactat protocolul şi partidele politice care sunt de acord cu participarea noastră la Tratatul de stabilitate fiscală ca tratat interguvernamental, şi nu tratat al Uniunii, să se pronunţe, pentru ca decizia politică să poată fi luată în timp util şi comunicată în timp util la Bruxelles", a spus şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne