Băsescu: Românii de bună credinţă să nu îşi lase ţara jefuită de un grup de demagogi care au în spate hoarde de corupţi

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Cu două zile înaintea votului care va desemna noul preşedinte al României, Traian Băsescu a făcut un apel către "toţi românii de bună credinţă" să vină la vot şi "să nu îşi lase ţara jefuită de un grup de demagogi care au de apărat corupţii şi au în spate hoarde de corupţi pe care trebuie să îi servească".

"Nu aş vrea ca românii să meargă la vot cu propaganda unuia dintre candidaţi. În această campanie, repetat, atât candidatul PSD cât şi politicieni din acelaşi partid au proferat tot soiul de ameninţări: după ce îşi termină mandatul, Băsescu la puşcărie, asta e casa lui Băsescu şi nu i-o dau... sau afirmaţii legate de familia mea. Le dau un răspuns scurt şi sec: în ce priveşte ameninţările cu puşcăria, sunt specifice politicienilor din anii '50, când Ana Pauker domnea prin România, şi văd că le-a preluat şi candidatul PSD. Ce pot să-l asigur e ca în toată activitatea mea nu va găsi încălcări de lege", a declarat Traian Băsescu, potrivit Hotnews.ro.

Preşedintele a explicat că, în ceea ce priveşte casa, nu a cerut nicio locuinţă anume, iar unui fost preşedinte, conform legii, trebuie să i se asigure o reşedinţă în care să i se poată asigura şi paza. Dacă Ponta nu vrea să aplice legea este problema lui, susţine Băsescu, care susţine că nu stă "cu căciula în mână la un plagiator".

"Apropos de jignirile pe care mi le-a adresat, îmi menţin punctul de vedere că atunci când e faţă în faţa cu mine e ca un pisicuţ. Cum ajunge la un microfon, devine erou. În acest sens, după ce se termină conferinţa, veţi găsi pe Facebook-ul meu un filmuleţ. (...) Oamenii aceştia, de când sunt împreună, nu au propagat decât ură, au împărţit ţara în basişti şi electorat bun. Eu îi chem pe basişti să vină duminică la vot să le dea o lecţie. E rugămintea mea la toţi cei care vreodată au avut încredere în mine. Ponta să nu se bucure de ura pe care o împrăştie el şi televiziunile sale, ei reprezintă un grup care ar vrea ca ţara să fie ca înainte de 2004", a precizat acesta.

Preşedintele României a făcut apel la toţi românii de bună credinţă ca duminică să vină la vot şi "să nu îşi lase ţara jefuită de un grup de demagogi care au de apărat corupţii care stau în faţa corupţilor", "demagogi care au în spate hoarde de corupţi pe care trebuie să îi servească".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne