Băsescu o taxează pe Firea: Primarul general a intrat cu tot alaiul în şcoală. Demagogie tipic politică

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Candidatul la funcţia de primar general al Capitalei din partea PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu, i-a criticat marţi pe Gabriela Firea şi pe soţul acesteia, Florentin Pandele, pentru iniţiativa de a se fotografia cu copiii într-o sală de clasă, în condiţiile în care accesul părinţilor în şcoli nu este permis. Fostul şef de stat a catalogat gestul familiei Firea-Pandele drept "demagogie tipic politică" şi a profitat de moment pentru a aminti de episodul în care premierul Ludovic Orban şi-a serbat ziua de naştere în biroul de la Palatul Victoria.

"Spun doar că lipsa de eleganţă a unora doar se vede şi în astfel de comportamente. Sigur că mulţi văd: primarul general şi cu soţul şi cu tot alaiul au intrat în şcoală şi eu nu pot intra. Au văzut mulţi părinţi imaginea. E la fel ca aia cu Ludovic Orban: nu staţi mai mult de doi la un loc şi el era cu o liotă întreagă în birou, aveau rom în ceaşca de cafea şi pufăiau acolo fără măşti, fără nimic. Deci, demagogia tipic politică", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

Reamintim că soţii Pandele-Firea s-au fotografiat, luni, în prima zi a anului şcolar, cu cei doi fii ai lor într-o sală de clasă, deşi accesul părinţilor a fost restricţionat printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei. Mai mult, nici ea şi nici soţul nu purtau mască.

Firea a încercat să minimizeze însă cele întâmplate:

"Da, toţi părinţii şi copiii mici au acces, doar în grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineaţă, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era încă nimeni sosit în şcoală. Nu am interacţionat cu alţi părinţi sau elevi. Am purtat măşti în interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie", a declarat Firea pentru G4Media.

După scandalul din spaţiul public, Firea a şters cele două poze în care apărea alături de copii şi soţul său Pandele în sala de clasă.

Ulterior, după ce Poliţia Ilfov a anunţat că s-a autosesizat în acest caz şi că face cercetări, Gabriela Firea a revenit asupra declaraţiilor şi a susţinut că de fapt fotografia a fost făcută duminică seara, în ajunul începutului de ani şcolar. Totodată, Firea a lansat şi un atac la adresa lui Nicuşor Dan şi a presei, pe care a acuzat-o că nu se preocupă suficient de faptul că acesta ar fi apărat interesele unui interlop.

"Factual: în seara de 13 sept, ÎNAINTE de începerea şcolilor, am mers cu soţul meu să verificăm pregătirile sanitare pentru luni dimineaţa, fiecare în şcolile din oraşul în care este primar.

La ora 19,30 ne-am oprit la o şcoală pentru a intra în direct la România Tv. Avem şi MARTORI : echipa RTV, angajaţi ai şcolii, paznici.

Au intrat şi copiii cu noi. Am făcut o fotografie în 10 secunde. Am postat a doua zi dimineaţa o încurajare şi un mesaj pentru copii, profesori şi părinţi, având ca ilustraţie fotografiile făcute SEARA.

Totul a fost dezinfectat.

Luni, 14 sept, NU am intrat în clase!", a scris Firea pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne