Băsescu, o nouă intervenţie în Parlamentul European: Ce zice despre migraţia ilegală care continuă în UE

Europarlamentarul Traian Basescu
Europarlamentarul Traian Basescu (Screenshot Facebook)

Europarlamentarul Traian Băsescu a avut o intervenţie în Parlamentul European în care a abordat chestiunea migraţiei ilegale. Fostul preşedinte afirmă că „Uniunea Europeană are nevoie de migranţi datorită natalităţii negative”, dar că migraţia „trebuie să fie una legală, de bună calitate, controlată numeric şi capabilă să se integreze în valorile culturale şi sociale ale Europei”.

În acest context, Traian Băsescu a propus trei elemente cheie pentru ţinerea sub control a fenomenului migraţiei ilegale:

1. Uniunea Europeană să semneze ACORDURI DE READMISIE cu ţările furnizoare de migranţi ilegali (în lipsa acordurilor de readmisie statele Uniunii Europene nu pot returna migranţii ilegali în ţările de origine).

2. Uniunea Europeană să stabilească acorduri de colaborare cu guvernele ţărilor de tranzit pentru lichidarea reţelelor de crimă organizată implicate în traficul de migranţi ilegali.

3. Flotele militare ale statelor membre dislocate în Marea Mediterană să supravegheze traficul de pe Coasta de Nord a Africii sau din Estul Mediteranei către Grecia, iar ambarcaţiunile având la bord migranţi să fie întoarse în apele teritoriale ale statului de plecare.

Potrivit fostului şef de stat, discuţiile nu sunt suficiente, ele trebuie urmate de soluţii, iar acestea ar trebui să fie date pe termen lung, căci „migraţia este un fenomen care va dura mulţi ani de acum înainte”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video