Băsescu o acuză pe Dăncilă de "cel mai mare fals pus pe hârtie"

Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Băsescu a declarat că, în cazul în care ar mai fi preşedinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă, căci acest lucru ar echivala cu „o urcare în barca guvernului PSD”, relatează Mediafax.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul Traian Băsescu a ţinut să opineze că pactul cu care Dăncilă a venit în faţa naţiunii în plină criză politică şi pe fundal electoral este cel mai mare fals pe care l-a văzut pus pe hârtie.

„Categoric, dacă aş fi preşedinte de partid, nu aş semna un asemenea pact, pentru că în primul rând ar fi o urcare în barca guvernului PSD pe nişte politici pe care noi le-am acuzat a fi incorecte. V-o spun sigur, am văzut în pact aici că grija PSD-ului care cheamă la semnarea acestui pact e bunăstarea românilor”, a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică sâmbătă la România Tv.

Fostul preşedinte a explicat şi de ce consideră că pactul este un mare fals:

„Să nu se supere nimeni pe mine, dar e cel mai mare fals pe care l-am văzut pus pe hârtie, în ultimul timp. Mărirea pensiilor şi salariilor nu înseamnă creşterea bunăstării. Înseamnă creşterea calităţii vieţii. Nu înseamnă spitale în care iei nosocomiale şi ieşi la cimitir, şcoli adecvate. Calitatea vieţii înseamnă să aibă autostrăzi, un mediu curat şi abia apoi salariu. Degeaba ai salariu mai mare dacă te duci în spital şi mori, degeaba ai pensie mai mare când ieşi din spital cu o cruce în faţă. Pensiile trebuiau mărite, dar trebuiau mărite chibzuit”, a conchis Băsescu.

Declaraţiile lui Traian Băsescu vin în contextul în care premierul Viorica Dăncilă le-a propus, vineri seară, forţelor politice din opoziţie semnarea unui "Pact Naţional pentru Bunăstarea Românilor". Acest document a fost prezentat de PSD drept "garanţia politică a continuării creşterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare". Detalii aici.

Referitor la pact, liderul Pro - România, Victor Ponta, politician care se prezintă public drept un mare opozant al guvernului Dăncilă, a anunţat că va semna şi va susţine acest document.