Băsescu: Nu înţeleg de ce Guvernul Orban ar dori declanşarea unui asemenea tăvălug politic

Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la postul B1 TV, că nu susţine scenariul alegerilor anticipate şi că îl “depăşeşte motivaţia pentru declanşarea unui asemenea tăvălug politic”, argumentând că “nu va fi uşor după ce se produce prima demisie”.

“Ştiţi cumva în ce an sunteţi? Suntem în 2020, da? Suntem în anul 2020, an în care sunt programate alegeri la termen. Ce rost au alegerile anticipate, care înseamnă circa trei luni ca să se parcurgă toată procedura. Ar fi patru luni de instabilitate, în care România trebuie să meargă lunar pe pieţe, să împrumute bani, cu dobânzi tot mai mari pe măsură ce se prelungeşte perioada de instabilitate politică. Atunci, care este rostul acestei încercări de a face alegeri anticipate, în care să câştigi trei luni, în condiţiile în care nu ai un obiectiv. Aş fi înţeles dacă PNL era la 70% şi avea ca obiectiv revizuirea Constituţiei. Este greu să-i convingi pe români de necesitatea unor alegeri, când mai sunt patru luni”, a susţinut Băsescu.

În plus, europarlamentarul PMP a transmis că, în prezent, Guvernul Orban are o imagine bună, atât pe plan intern cât şi pe plan extern, şi, prin urmare, nu există nevoia schimbării Executivului.

“Guvernul Orban a luat câteva măsuri bune, care îi consolidează simpatia populaţiei, dar şi în mediul economic. A făcut câteva modificări în OUG 114, a scos acciza suplimentară la combustibil, şi chiar azi vedeam o comparaţie a preţurilor din România cu toată UE. Urmare acestei măsuri, avem cel mai ieftin combustibil din UE. În plus, are bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale adoptate înainte de 31 decembrie, promulgate şi în Monitorul Oficial. În acest buget se vede şi creşterea de salarii, şi creşterea de pensii. Mai mult decât atât, întrebat despre cum vede Guvernul, Preşedintele României a spus că este foarte mulţumit de Guvern”, a mai adăugat fostul preşedinte.

Întrebat de ce consideră că preşedintele Klaus Iohannis îşi asumă promovarea alegerilor anticipate, Traian Băsescu a replicat că îi este foarte greu să înţeleagă motivaţia şefului statului.

“Recunosc că mă depăşeşte motivaţia pentru declanşarea unui asemenea tăvălug politic, pentru că nu va fi uşor după ce se produce prima demisie. Gândiţi-vă că mai sunt doi premieri care trebuie să cadă. În situaţia în care e România, care nu e într-o situaţie de prăbuşire, dar e pe muchie de cuţit, de ce te angajezi în aşa ceva?”, a conchis fostul preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne