Băsescu îşi anunţă retragerea: După ce fac asta nu mai am nicio obligaţie faţă de PMP

Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a afirmat, duminică, în şedinţa Colegiului Naţional, că după ce va vota candidatul partidului la prezidenţiale, va considera că nu mai are nicio obligaţie faţă de formaţiunea pe care a fondat-o şi va face pasul în spate. Astfel, fostul şef de stat a subliniat că procesul de tranziţie pe care partidul l-a urmat către „un nou PMP”, va lua sfârşit în ziua votului.

"Noi am început acest proces de tranziţie, de la mine către un nou PMP, odată cu ocuparea funcţiei de preşedinte al partidului de către Eugen Tomac. Astăzi suntem, dacă veţi da un vot pozitiv, suntem în situaţia în care tranziţia se cam apropie de sfârşit şi va lua sfârşit în ziua votului. Când mă duc, voi vota candidatul partidului şi voi considera că nu mai am nicio obligaţie faţă de PMP. Deocamdată rămân angajat în a-mi da cu părerea prin sediul partidului, pentru că faţa partidului trebuie să se schimbe şi partidul trebuie să evolueze", a precizat Băsescu, citat de Agerpres.

Liderul PMP a adăugat că propunându-l pe Theodor Paleologu - fost ministru şi ambasador - candidat la prezidenţiale ar putea muta partidul „în altă categorie decât cea de tip PMP, Pro România, la limita de jos a solvabilităţii politice".

"Aşa cum suntem nu am putut decât să trecem de fiecare dată pragul şi atunci trebuie jucat în politică, trebuie să găsim soluţii alternative la ceea ce am avut până acum ca electorat. Eu cred că soluţia pe care v-o propun este una bună, o soluţie care poate să mute partidul în altă categorie decât cea de tip PMP, Pro România, la limita de jos a solvabilităţii politice", a punctat Băsescu.

Fostul preşedinte a afirmat despre Paleologu că este "absolvent de Sorbona şi al altor şcoli unde nu a reuşit Macron" şi că speră că aceasta „să-i încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă şi încurcatul ăsta s-ar putea să facă astfel ca niciunul dintre cei doi să nu intre în turul II, aşa cum speră şi să fie o surpriză".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne