"Baronul" PSD Bunea Stancu, urmărit penal într-un nou dosar de corupţie

Bunea Stancu
Bunea Stancu (Facebook)

Procurorii DNA au dispus joi punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de "baronul" PSD Bunea Stancu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, sub acuzaţia de abuz în serviciu şi conflict de interese, ambele în formă continuată. În prezent, fostul şef de CJ este deja condamnat în detenţie într-un alt dosar de corupţie instrumentat de DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"În perioada 28.03.2006 – 08.03.2012, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a făcut mai multe demersuri şi a luat decizii prin care două persoane juridice - SC CLUB FOTBAL BRĂILA SA Brăila şi ASOCIAŢIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila au obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei din bugetul Consiliului Judeţean Brăila.

Demersurile, constând în întocmirea expunerilor de motive, susţinerea acestora şi adoptarea hotărârilor, precum şi a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive şi Consiliul Judeţean Brăila, au fost făcute în condiţiile în care Gheorghe Bunea Stancu cunoştea că se află în incompatibilitate.

În plus, finanţarea celor două persoane juridice a fost aprobată cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv, fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.

La foloasele obţinute de cele două societăţi menţionate, în valoare totală de 7.492.360 lei (respectiv 2.300.00 lei pentru SC FOTBAL CLUB DUNĂREA BRĂILA şi suma de 5.192.360 lei pentru ASOCIAŢIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila) se adaugă darea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a unui autoturism aparţinând Consiliului Judeţean Brăila.

Aceasta, în condiţiile în care SC BURSAGRIROM SA Brăila, la care Gheorghe Bunea Stancu este acţionar majoritar, are o participare indirectă la capitalul SC CONCIVIA SA Brăila, societate care are la rândul său, calitatea de acţionar majoritar la SC FOTBAL CLUB DUNĂREA BRĂILA şi membru fondator la ASOCIAŢIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila fiind deci, persoană afiliată la acestea.

Totodată, din totalul sumei de 7.492.360 lei încasată de cele două cluburi sportive, suma de 247.122,56 lei (fără tva) ce reprezintă cheltuielile ocazionate de serviciile de servire masă ce au fost virate la SC ISTRU SA Brăila, firmă la care, SC BURSAGRIROM SA Brăila este acţionar majoritar, iar fiul lui Gheorghe Bunea Stancu este preşedinte al Consiliului de Administraţie. Din prestarea serviciilor de alimentaţie publică către SC CLUBUL DE FOTBAL BRĂILA SA şi HANDBAL CLUB DUNĂREA Brăila în perioada 2008 – 2011, SC ISTRU SA Brăila a realizat un profit net estimat de 61 686,76 lei.

Aşadar, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al C.J Brăila, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin mai multe acte materiale, în perioada 28.03.2006 – 08.03.2012, a îndeplinit mai multe acte şi a luat decizii prin care a obţinut în mod indirect prin intermediul SC FOTBAL CLUB S.A. BRĂILA şi ASOCIAŢIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila foloase patrimoniale în valoare totală de 7.492.360 lei pentru SC BURSAGRIROM SA Brăila (la care este acţionar majoritar) şi în mod direct foloase nepatrimoniale, constând în capital electoral."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne