Barna: Tăriceanu nu vrea anticipate pentru că-i e frică de alegători, care au trimis ALDE în subsolul clasamentului

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Preşedintele USR, Dan Barna, a opinat că liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu îi e frică de alegeri anticipate pentru că cetăţenii i-au trimis partidul "în subsolul clasamentului" la europarlamentare din cauza complicităţii cu PSD.

„Călin Popescu Tăriceanu răspunde de pe holuri că nu vrea alegeri anticipate şi îşi aminteşte că avem un guvern în funcţie. Da, acel Guvern Dăncilă din care a ieşit trântind uşa şi pe care pretinde că vrea să-l dea jos la moţiune”, a declarat liderul USR pe pagina sa de Facebook, adăugând că „lui Tăriceanu îi este foarte frică de alegătorii care i-au trimis partidul în subsolul clasamentului la europarlamentare din cauza complicităţii în rele cu PSD, mutilarea independenţei justiţiei şi slăbirea economiei româneşti”.

De altfel, Barna a precizat că Tăriceanu va dovedi că a intrat în opoziţie doar atunci când ALDE îşi va da votul la moţiunea de cenzură.

„Eu până nu văd votul ALDE la moţiune nu cred că Tăriceanu e în opoziţie. Şi ce înseamnă asta că ALDE e în opoziţie şi Teodor Meleşcanu, încă membru ALDE, conduce Senatul? Vom afla curând dacă ALDE şi Pro România chiar s-au supărat pe PSD sau îşi creează argumente pentru o nouă negociere de pe poziţii de forţă cu PSD”, a afirmat liderul USR.

Dan Barna a ţinut să sublinieze că Alianţa USR PLUS doreşte organizarea de alegeri anticipate şi că a trimis „Pactul pentru anticipate tuturor factorilor politici implicaţi şi aşteptăm răspunsuri responsabile, nu ca acesta primit de la deja fostul preşedinte al Senatului care trebuie să decidă unde vrea să fie, la putere sau în opoziţie”.

Reamintim că liderii alianţei USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, le-a propus, luni, celorlalte partide de opoziţie şi preşedintelui României un pact politic şi parlamentar pentru declanşarea alegerilor anticipate. În viziunea Alianţei USR-PLUS, alegerile anticipate - care ar urma să aibă loc odată cu alegerile locale - sunt singura soluţie corectă pentru situaţia în care se află România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne