Barna şi Cioloş, mesaj comun după ce presa a scris despre neînţelegeri la negocierile dintre ei

Dacian Ciolos si Dan Barna
Dacian Ciolos si Dan Barna (Epoch Times România)

Dan Barna şi Dacian Cioloş - liderii USR şi PLUS - au reacţionat după ce presa a scris că negocierile pentru o alianţă pe termen lung între cele două formaţiuni au fost tensionate, Cioloş părăsind prematur discuţiile.

Cum presa a susţinut, citând surse din interior, că sursa tensiunilor ar fi numărul de candidaţi pentru locale şi numărul de locuri pe listele pentru parlamentare, Cioloş dorind, conform surselor, dacă se poate, chiar mai mult de jumătate din aceste locuri, cei doi politicieni vin cu precizări, admiţând că discuţiile sunt mai aprige dar că atât USR cât şi PLUS vor să meargă împreună la alegerile viitoare.

Redăm postarea lui Dacian Cioloş:

”Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dan, eu aflându-mă la Cabana Babele alături de Valerie, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar exista între USR şi PLUS.

Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianţei. Alianţa noastră e, de fapt, alianţa celor care i-au oferit deja încrederea. Da, pe alocuri discuţiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei şi cu soluţii care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR şi PLUS vor merge mai departe împreună. Şi la prezidenţiale, şi la locale, şi la parlamentare.

Suntem hotărâţi să găsim cea mai bună formulă pentru asta şi nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înţelegere care să ne facă mai eficienţi decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alţii în trecut.”