Barna îi cere lui Iohannis să respingă propunerile de miniştri făcute de Dăncilă: Puneţi capăt acestui târg de funcţii

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Preşedintele USR, Dan Barna, i-a solicitat în mod public preşedintelui Iohannis să respingă propunerile pentru portofoliile de miniştri anunţate miercuri de premierul Dăncilă. Totodată, Barna lansează un apel la partidele din opoziţie, cerându-le să voteze moţiunea de cenzură pentru a se ajunge la alegeri anticipate.

„Domnule preşedinte Iohannis, respingeţi propunerile de astăzi ale premierului Viorica Dăncilă şi puneţi capăt acestui târg de parlamentari şi de miniştri. Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament. Fac apel la partidele de opoziţie să semneze pactul pentru anticipate şi să începem acest proces cu moţiunea de cenzură. Este timpul să ne întoarcem la oameni!”, a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, miercuri, premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a trimis la Cotroceni şase noi propuneri de miniştri. Trei dintre cei propuşi sunt parlamentari ALDE care ar urma să preia chiar posturile lăsate vacante după retragerea oficială a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu de la guvernare.