Barna: Ieşirea din criză nu e mandatul USR. Ieşirea din criză e asumarea de către Orban a obiectivelor USR

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Dan Barna a afirmat luni, în cadrul declaraţiilor de presă oferite la Parlament, că ieşirea din criza politică actuală “nu este mandatul USR”. Liderul USR a reiterat cu această ocazie condiţia pe care o pune pentru susţinerea Guvernului PNL, şi anume adoptarea până marţi a celor trei iniţiative legislative: „Fără penali”, legea abrogării recursului compensatoriu şi a celei privind alegerea primarilor şi şefilor de consilii judeţene în două tururi.

„Premierul desemnat, preşedintele Iohannis consideră că există o majoritate care poate susţine această guvernare, foarte bine, pe asta ne bazăm şi noi. În măsura în care vom avea aceste proiecte adoptate, vom putea să mergem mai departe fără niciun fel de problemă”, a spus liderul USR.

Atunci când un jurnalist l-a întrebat dacă USR va mai vota sau nu guvernul liberal dacă, deşi PNL va susţine cererile, iniţiativele legislative cu pricina nu vor trece de parlament, Barna a replicat că „dacă nu există o majoritate înseamnă că rămânem în continuare într-o criză politică majoră”.

„Am solicitat acest lucru premierului desemnat şi PNL pentru că ei îşi asumă guvernarea şi ei spun că există o majoritate. Dacă există o majoritate, nu este niciun fel de dubiu că aceste măsuri absolut necesare în beneficiul cetăţenilor... dacă ele sunt adoptate, atunci este foarte bine. […] Sunt două zile de parlament în care lucrurile pot să evolueze. Noi considerăm că nu am fost votaţi să ne predăm PSD. [...] Ieşirea din criză nu este mandatul USR. Ieşirea din criză este asumarea de către Ludovic Orban a obiectivelor noastre. Obiectivele noastre sunt obiectivele celui care face majoritatea”, a declarat Dan Barna.

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne