Barna: Dăncilă nu e doamna naivă, din Videle, folosită de odiosul Dragnea. Dăncilă este însuşi sistemul profund corupt

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Preşedintele USR Dan Barna a criticat, miercuri, manevrele pe care social-democraţii, în frunte cu liderul lor Viorica Dăncilă, le fac pentru a rămâne în continuare la guvernare şi a împiedica moţiunea să treacă. În contextul în care şefa PSD a fost înregistrată în timpul unei şedinţe cum îşi ameninţa voalat colegii de partid şi le amintea că printre mizele moţiunii se numără dosarele judiciare şi Secţia Specială, Dăncilă, afirmă Barna, nu mai poate rămâne premierul României.

„Un premier în funcţie ameninţă cu dosare penale şi explică cum va folosi Justiţia împotriva colegilor care votează moţiunea opoziţiei. Un premier în funcţie cumpără cu 7 miliarde de lei, banii noştri, parlamentari la bucată ca să rămână la putere. Acest premier este Viorica Dăncilă şi nu poate să rămână prim-ministru al României. În orice ţară din lume, după apariţia publică a unor asemenea discuţii secrete din şedinţa de partid, prim-ministrul ar fi obligat să-şi dea demisia”, a scris Barna pe pagina sa de Facebook.

În aceste condiţii, prezidenţiabilul USR opinează că şefa PSD „nu e o doamnă naivă, din Videle, pe care a folosit-o odiosul Liviu Dragnea” ci este „însuşi sistemul profund corupt care, de 30 de ani, condamnă milioane de români la o viaţă departe de copiii lor”.

„Miza nu s-a schimbat după ce Dragnea a ajuns la puşcărie, dimpotrivă, a crescut: să fure şi să scape nepedepsiţi. Mâine şi pe 10 noiembrie trebuie să-i oprim, altfel alte câteva milioane de români, poate chiar familiile noastre, vor pleca”, a adăugat Barna, în condiţiile în care joi în Parlament se votează moţiunea de cenzură.