Bărbatul care a răpit un copil de 9 ani pentru a-l viola, recidivist pus în libertate de recursul compensatoriu

(Captură Foto)

Bărbatul de 49 de ani, care a răpit miercuri un băieţel din Gradina Publică din Focşani pentru a întreţine relaţii sexuale cu el, este recidivist, fiind condamnat tot pentru viol. Acesta a intrat după gratii în 2014 pentru viol asupra unui minor, fiind condamant la 12 ani de închisoare, însă a fost eliberat din penitenciar în 2017, după ce a beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu, relatează Realitatea de Vrancea.

Bărbatul a ademenit, miercuri, un băieţel de 9 ani şi l-a dus pe centura Focşaniului unde a încercat să întreţină raporturi sexuale cu acesta, lucru pe care l-a recunoscut la audieri. Băiatul a ripostat, plângându-se că-l doare, după care agresorul a continuat, însă s-a oprit speriat de filtrele Poliţiei şi a dus copilul înapoi în parc.

Potrivit Ziare.com, suspectul este din comuna Buciumeni, judeţul Galaţi, numele acestuia este Dănuţ Triţa şi a fost liberat condiţionat pe 6 noiembrie 2017, în urma propunerii Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focşani.

Mai amintim că de la adoptarea legii recursului compensatoriu şi până în prezent au fost eliberaţi de după gratii peste 19.000 de deţinuţi graţie acestei legi.