Bărbatul care a împuşcat cu un Kalaşnikov un tânăr în cartierul Vitan, arestat la Moscova

(SAJJAD HUSSAIN / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
07.02.2013

Bărbatul care a împuşcat un tânăr cu un Kalaşnikov în noiembrie 2012 a fost prins recent la Moscova. Atacatorul pe nume Vitalie Proca este din Republica Moldova, a anunţat joi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă. Autorităţile române au declanşat procedura de extrădare a acestuia din Moscova.

Atacatorul Vitalie Proca (33 de ani) a fost arestat miercuri după-amiază la Moscova, cu sprijinul Poliţiei din Rusia, Italia, Moldova şi Scotland Yard.

Bărbatul era căutat după ce, în primăvara anului trecut, a comis o faptă similară pe teritoriul Marii Britanii, a mai precizat şeful Poliţiei Române.

Pentru prinderea atacatorului, au colaborat la nivel naţional Poliţia Capitalei, SRI, Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale din IGPR şi Interpol.

Vitalie Proca este acuzat de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar autorităţile române au declanşat procedura de extrădare a sa din Moscova.

Cetăţeanul moldovean este cercetat pentru tentativa de omor asupra unui tânăr care a fost găsit împuşcat în cap şi în piept în seara de 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Morţun, din Capitală, într-un autoturism marca Audi, cu numere de Bulgaria.

Cei doi atacatori au tras asupra bărbatului cu două arme AKM (automat Kalaşnikov modificat), una dintre acestea fiind găsită de poliţişti la locul agresiunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor