Bănicioiu le trage clapa procurorilor. Absentează din "motive personale" de la audierile în cazul Colectiv

Nicolae Bănicioiu (Pro România);
Nicolae Bănicioiu (Pro România); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a fost citat, miercuri, la Parchetul General în dosarul Colectiv. Cu o zi înainte, la Parchet a dat cu subsemnatul şi Raed Arafat, pentru a da informaţii legate de drama care a dus la pierderea a 65 de vieţi. Căci 64 de tineri au pierit ucişi de flacări sau, ulterior, în spitalele infestate cu bacterii, iar unul dintre supravieţuitori s-a sinucis.

Citat la audieri în calitate de martor, Bănicioiu era aşteptat în faţa procurorilor la ora 10.00. N-a apărut însă, invocând motive personale.

Potrivit avocatului victimelor, Doru Viorel Ursu, fostul ministru al Sănătăţii a invocat "motive personale", relatează Hotnews.

Ursu a mai precizat că, în urma refuzului de astăzi de a se prezenta, Bănicioiu ar putea fi adus la audieri la Parchet cu mandat de aducere.

Reamintim că supravieţuitorii dramei Colectiv şi familiile celor ce nu au avut şansa să scape cu zile au făcut plângere penală contra lui Nicolae Bănicioiu, a lui Raed Arafat şi a lui Victor Ponta - la vremea respectivă premier, acuzându-i pe aceştia că au întârziat transferul răniţilor din Colectiv în afara ţării şi au susţinut că "avem de toate" pentru a-i trata, cu toate că România nu avea condiţii pentru a îngriji astfel de pacienţi. Multora dintre ei, întârzierea transferului în afara ţării le-a fost fatală, arată sursa citată.

Iar pe alţii, faptul că au rămas aici în spitale în loc să fie transferaţi rapid, i-a costat dureri inimaginabile.

"S-a minţit atunci în legătură cu infecţiile. Ei practic luau piele sănătoasă de pe corp şi o puneau peste plăgi infectate, astfel încât grefele mureau şi eram acuzaţi noi că dormim pe ele, că nu mâncăm suficient... Nu există medic din străinătate care să ne fi văzut (după Colectiv) şi să nu fi spus că suntem victimele unor improvizaţii de cea mai joasă speţă", relata recent, pentru Epoch Times, Alexandra Furnea, una dintre supravieţuitoarele spitalelor.

Mai amintim că ieri Raed Arafat a fost aşteptat în faţa Parchetului General de rude ale celor pieriţi în spitale. Arafat a intrat însă repede ignorându-i pe cei ce-l aşteptau, apoi, pentru a evita atât victimele Colectiv cât şi presa, a ieşit pe altă uşă decât cea pe care intrase, ferit de ochii lumii.