Bâlbele din sistemul sanitar fac victime. Pacientă Covid-19 gravidă moare după ce e pasată de la un spital la altul

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

O pacientă în vârstă de 38 de ani, infectată cu Covid-19 şi însărcinată în 28 de săptămâni, a murit după ce spitalul la care fusese internată iniţial, respectiv Spitalul Judeţean Arad, a „pasat-o” în ultimul moment Spitalului Judeţean din Timişoara când medicii s-au văzut depăşiţi de situaţie, informează Mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, tânăra femeie era asimptomatică şi fusese internată la Spitalul Judeţean Arad în Secţia Chirurgie unde ar exista o „zonă roşie”. Ulterior, când a început să se simtă rău, a fost transferată la secţia ATI a spitalului unde nu a mai fost asistată şi urmărită medical în mod corespunzător.

Simţindu-se depăşiţi de situaţie, medicii de la spitalul arădean au decis să transfere pacienta la Timişoara, dar pe drum femeia a făcut două stopuri cardio-respiratorii. Pacienta a fost primită la secţia de „Urgenţe” a Spitalului Judeţean din Timişoara unde a făcut cel de-al treilea stop cardio-respirator la care organismul său nu a mai rezistat, iar tânăra femeie a murit.

Medicii timişoreni afirmă că pacienta nu avea probleme ginecologice şi că dacă ar fi fost intubată la timp, viaţa sa şi a fătului ar fi fost salvate.