Baconschi, despre falsa elită prin care Securitatea şi "structurile de forţă" au controlat România

Securitatea, alături de alte "structuri de forţă", au creat o falsă elită prin care şi-au menţinut controlul asupra ţării, susţine fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi.
Andrei Pricopie
03.02.2016

alte articole

Teodor Baconschi (SAMUEL KUBANI/AFP/Getty Images)
Andrei Pricopie
03.02.2016

"Industria doctoratelor false a constituit falsa elită prin care Securitatea şi alte "structuri de forţă" şi-au menţinut controlul asupra României. Acum putem înţelege că nu era vorba despre o serie de accidente, ci despre o strategie de bruiere a elitei autentice, atâta cât mai rămăsese, după decimarea ei sub comunişti şi după valurile succesive de exilare. (...)

Aveţi doctorate în Occident? Stai că şi ai noştri, băieţi de sistem, au doctorate cu nemiluita. Sunt rectori, decani, ah, nu e loc în Universităţile încă dominate de superstiţia valorii şi a selecţiei obiective? Le facem nene Academii, Universităţi, Instituţii, Institute etc. etc. etc.", scrie Teodor Baconschi pe contul său de Facebook.

În contextul în care mulţi oameni de calitate, oneşti, cu doctorate şi postdoctorate luate pe merit, nu mai au loc în sistem de impostori, fostul ministrul susţine că a venit vremea "să facem şi noi contra-ponderea supraideologică a elitei intelectuale CIVILE... care să denunţe şi să demanteleze mafia transpartinică a falsei elite de origine securistă".

"E strategie, pentru că nu se putea crea sistemul paralel, templul imposturii, fără alocări de fonduri şi generarea de complicităţi legitimate în universităţile normale. Nu ajungea dorinţa de parvenire, dacă nu erau protejaţi, finanţaţi, mediatizaţi etc.", a adăugat Teodor Baconschi, care susţine că acest fenomen "se vede şi de pe lună".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor