AXA îşi vinde operaţiunile de asigurări şi pleacă din România

.
. (Epoch Times România)
Flori Mladin
30.11.2013

Grupul francez AXA a informat vineri că a încheiat un acord cu Astra Asigurări, cărora le va vinde operaţiunile de asigurări de viaţă şi va abandona piaţa din România. Pe 20 noiembrie 2013, Violeta Ciurel, directorul general al AXA Asigurări de Viaţă, nu a confirmat informaţia dată de ZF că grupul francez s-ar afla în stadiul negocierilor finale cu Astra Asigurări - cel mai mare asigurator local - pentru vânzarea filialei din România. "Nu am astfel de informaţii. Este o speculaţie a presei. ZF nu ştie mai mult decât mine ca director general al AXA Asigurări", a declarat Violeta Ciurel pentru hotnews.ro.

Cele două părţi care au semnat acordul nu doresc să dezvăluie termenii şi condiţiile tranzacţiei.

Finalizarea va avea loc după ce sunt îndeplinite toate condiţiile, inclusiv obţinerea aprobării de la autorităţile de reglementare.

Grupul francez de asigurări AXA a preluat în 2010 pachetul majoritar de acţiuni deţinut de Vienna Insurance Group (VIG) la compania Omniasig Life Insurance. AXA Life Insurance s-a lansat oficial în România în luna mai 2011, după patru luni de activitate ajungând la 41 de agenţii teritoriale, dintre care 15 sunt constituite după noul concept tip "client-corner", adică un colţ special amenajat unde consultanţii de vânzări să discute cu clienţii. Planurile AXA erau ca în următorii doi ani să se ajungă la 100 de agenţii şi 2000 de consultanţi în ţară.

Violeta Ciurel declara pentru hotnews în mai 2011 că planurile de expansiune pentru următorii trei ani vizează învestiţii de ordinul zecilor de milioane de euro.

"Prin extinderea acestei reţele de distribuţie, pe segmentul retail, vrem să ajungem, în achiziţia de noi clienţi, în top 5 după primii trei ani şi în top trei după primii cinci ani. Nu putem concura în momentul de faţa cu companiile care au deja un portofoliu solid şi dezvoltat în timp din punct de vedere al volumului total de prime. Dorim să ne diferenţiem pe achiziţia de noi clienţi şi prin elementele de calitate", declara în mai 2011 Vileta Ciurel.

În 2012, veniturile AXA Life Asigurări au depăşit 32,4 milioane lei, compania deţinând o cotă de piaţă de 1,8% în domeniul asigurărilor de viaţă, potrivit datelor ASF. Valoarea îndemnizaţiilor brute plătite asiguraţilor de compania Axa anul trecut a ajuns la 13 milioane lei. Compania a terminat anul cu pierderi de cca. 43,8 milioane lei.

Astra Asigurări, care e controlată indirect de omul de afaceri Dan Adamescu, este lider pe piaţa locală privind asigurările după veniturile aferente anului 2012, ce au crescut cu 12,3%, până la 1,13 miliarde de lei.

Totodată, Astra Asigurări este pe primul loc şi în ce priveşte reclamaţiile pe care le-au făcut asiguraţii în 2012 la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA.)


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor