Avion ce transporta o echipă braziliană de fotbal se prăbuşeşte în Columbia - 76 morti, 5 supravieţuitori

Un avion care a decolat din Bolivia cu 72 de pasageri la bord, plus echipajul, s-a prăbuşit pe traseul spre aeroportul internaţional din Medellin. Autorităţile din aviaţie au declarat că s-ar putea să existe supravieţuitori.
Echipa braziliană de fotbal Chapecoense.
Echipa braziliană de fotbal Chapecoense. (Captură Foto)

UPDATE: Există cinci supravieţuitori confirmaţi, a declarat Alfredo Bocanegra, şeful autorităţii pentru aviaţie civilă, inclusiv trei jucători ai echipei Chapecoense Real, doi membri ai echipajului şi un jurnalist.

Un al şaselea pasager care era în viaţă a murit ulterior în spital.

Jose Gerardo Acevedo, comandantul poliţiei regionale, a declarat jurnaliştilor că numărul victimelor este 76.

Piloţii avionului aparent au avut probleme cu sistemul electronic înaintea accidentului, au scris pe Twitter autorităţile aeroportului José Maria Cordova.

* * *

Autorităţile columbiene au răspuns marţi la un apel de urgenţă după ce un avion care transporta echipa braziliană de fotbal Chapecoense Real s-a prăbuşit în apropierea aeroportului José Maria Cordova din oraşul Medellin, Columbia.

Reprezentanţii aeroportului au susţinut pe Twitter că “par să existe supravieţuitori”. Autorităţile aviaţiei civile au declarat la rândul lor că pot accesa locul accidentului doar pe cale terestră din cauza condiţiilor meteo dificile.

Conform informaţiilor iniţiale, tragedia a avut loc în apropierea localităţilor La Ceja şi La Union, ambele fiind situate în departamentul Antioquia şi în apropiere de Rionegro, unde se află aeroportul José Maria Cordova.

Avionul, care a decolat din Bolivia, transporta 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, au adăugat autorităţile.

“Este o tragedie de proporţii uriaşe”, a declarat primarul oraşului Medellin, Federico Gutierrez, pentru Blu Radio, în timp ce se deplasa spre o regiunea montană situată în afara oraşului columbian.

Echipa de fotbal Chapecoense urma sa joace miercuri seara un meci cu Atletico Nacional, în cadrul primei manşe a finalei Copa Sudamericana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe