Accident feroviar în nordul Indiei provoacă zeci de morţi

Aproximativ 14 vagoane ale unui tren de pasageri a deraiat duminică dimineaţa de pe calea ferată. Nu este clară pe moment cauza accidentului care a luat viaţa a cel puţin 90 de persoane.
Accident feroviar în statul indian Uttar Pradesh, 20 noiembrie 2016.
Accident feroviar în statul indian Uttar Pradesh, 20 noiembrie 2016. (Captură Foto)

Un tren de pasageri a deraiat în statul indian Uttar Pradesh duminică dimineaţă, ucigând cel puţin 90 de persoane, a declarat poliţia. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

Cel puţin 14 vagoane ale trenului express Patna-Indore au deraiat în apropierea zonei Pukhrayan, în jurul orei locale 3 a.m. Echipele medicale au sosit la locul accidentului pentru a furniza primul ajutor, în timp ce victimele grav rănite au fost transportate la un spital din Kanpur, a declarat un oficial al poliţiei din Purwa.

Echipele de voluntari şi poliţia locală au ajutat la eliberarea pasagerilor blocaţi.

Cauza deraierii trenului nu este încă cunoscută. Accidentele feroviare sunt răspândite în India, în principal din cauza erorilor umane sau a echipamentelor învechite. Premierul indian Neranda Modi a scris un mesaj pe Twitter în care şi-a exprimat condoleanţe victimelor, adăugând că l-a trimis pe ministrul căilor ferate la faţa locului.

Kanpur este un nod feroviar major pe unde trec zilnic sute de trenuri. Trenurile care au circulat pe calea ferată unde a avut loc accidentul au fost deviate spre alte rute, a declarat Anil Saxena, purtător de cuvânt pentru Căile Ferate Indiene.

Reţeaua feroviară a Indiei, una dintre cele mai mari din lume, rămâne în continuare principala formă de călătorie pe distanţe lungi în ţara întinsă, dar este slab finanţată şi accidente mortale au loc destul de frecvent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe