Avioane siriene de război bombardează suburbiile Damascului

Oraşul Alep, Siria, aproape distrus de bombardamente, 12 ianuarie 2013 (STR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.01.2013

Avioane siriene de luptă au bombardat duminică suburbiile siriene ale Damascului, omorând cel puţin nouă persoane, inclusiv mai mulţi copii, într-o ofensivă guvernamentală menită să înlăture rebelii din zonele strategice din jurul capitalei, potrivit unui raport VOA.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, a declarat că aceste decese au avut loc atunci când un mortier a explodat în cartierul de est Ghouta, aflat la marginea capitalei.

Imaginile video au arătat femei plângând lângă corpurile dezmembrate ale copiilor lor, aflate pe un câmp plin de noroi de lângă o bază aeriană de la marginea oraşului Muleiha.

Un raport al grupului de opoziţie Damascus Media Center a relatat că circa 36 de persoane au fost ucise în bombardamentele de duminică, inclusiv 14 copii. Un membru al grupului a declarat că forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad au vizat zonele civile, într-o încercare de a slăbi sprijinul pentru rebeli.

Relatarea nu a putut fi confirmată în mod independent.

Rebelii au atacat baza Muleiha timp de mai multe zile, iar armata a tras sute de rachete asupra oraşului în semn de răspuns.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor