Un alt român reţinut în Austria pentru transport ilegal de persoane

Arestare.
Arestare. (bailbondaustintx.com)

Un român a fost arestat în Austria după ce a fost prins de poliţişti că transporta 24 de imigranţi într-o camionetă, transformată într-un fel de închisoare pe roţi, relatează Mediafax, citând Le Soir.

Potrivit sursei citate, maşina condusă de român transporta 24 de minori afgani în vârstă de aproximativ 16 sau 17 ani, îngrămădiţi unii peste alţii în camioneta ale cărei geamuri şi uşi fuseseră blocate.

"Un grilaj era plasat pe interiorul geamurilor, care erau vopsite în negru. Prin exterior, uşile aveau lacăt. Era ca o închisoare pe roţi" a descris un purtător de cuvânt al poliţiei austrice cum arăta vehiculul condus de român.

Şoferul român al camionetei a fugit atunci când vehiculul său a fost controlat de poliţie la Viena, însă ulterior a fost prins şi arestat.

Poliţia austriacă a înmulţit controalele rutiere după ce săptămâna trecută pe o autostrada din Austria a fost descoperit un camion frigorific abandonat, în care zăceau cadavrele a 71 de refugiaţi.

Reamintim că mai mulţi cetăţeni români au fost reţinuţi de când s-a declanşat criza refugiaţilor, pe motiv că erau implicaţi în transport ilegal de de persoane.

Cele mai multe persoane - peste 22 - au fost reţinute în Ungaria, şi cel puţin doi români, şoferi ai unor camioane în care se aflau refugiaţi, au fost reţinuţi în Austria. Unul dintre ei avea în camion 26 de refugiaţi, între care trei copii care se aflau în stare gravă din cauza deshidratării.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne